aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος

Ομόνοια: Όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Για την Ομόνοια αρκούσε αυτή η μία στιγμή για να σπάσει το αήττητο 20 αγώνων στο πρωτάθλημα, να δεχθεί την πρώτη ήττα της σε ντέρμπι και να φύγει με το κεφάλι σκυμμένο από το Τσίρειο.

Το γκολ του Τσάρλισον Μπένσοπ στο 90+2’ έκρινε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και έβαλε «φωτιά» στη μάχη του τίτλου, αφού οι γαλάζιοι της Λεμεσού μείωσαν το -1 από το «τριφύλλι», ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και η ΑΕΛ εάν νικήσει την Τρίτη τον Ολυμπιακό.

Για την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ ήταν τρεις οι καθοριστικές στιγμές που της στοίχισαν στη Λεμεσό. Πρώτη, η χαμένη ευκαιρία του Φώτη Παπουλή στο 76’ όταν από κοντινή απόσταση νικήθηκε από τον Γιοβάνοβιτς και δεν μπόρεσε να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του. Δεύτερη, η απερίσκεπτη ενέργεια του Τόμας Χούμποτσαν να κτυπήσει με τον αγκώνα τον Πίττα στη μεσαία γραμμή και δίχως να υπάρχει κίνδυνος της εστίας του Φαμπιάνο που έφερε ορθά την αποβολή του Ιταλού διαιτητή, Μάρκο Γκουίντα. Και τρίτον, το μαρκάρισμα με τα «μάτια» στους Ντένιτς και Μπένσοπ στη φάση του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης.

Σε ένα ισορροπημένο ντέρμπι, όπως αυτό που διεξήχθη στο Τσίρειο, οι λεπτομέρειες θα έκαναν τη διαφορά. Η Ομόνοια έφτασε μέχρι την πηγή για διατήρηση του αήττητου που θα τη διατηρούσε στο +4 από τον Απόλλωνα και σε θέση ισχύος για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, όμως στο τέλος πλήρωσε τα δικά της λάθη.

Οι πράσινοι εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι, καθώς στο τέλος του πρώτου γύρου της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος θα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, και στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές θα υποδεχθούν τόσο τον Απόλλωνα όσο και την ΑΕΛ. Όμως, ο αγώνας της Δευτέρας (5/4) ήταν η καλύτερη απάντηση για όσους ήθελαν την Ομόνοια να έχει ήδη ακουμπήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ