aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η ιστορία από την ανάποδη!

Απόλλων: Η ιστορία από την ανάποδη!

Στην έκτη απόπειρά του να κερδίσει μία εκ των συνδιεκδικητών του τίτλου ο Απόλλων τα κατάφερε. Έστω με δραματικό τρόπο οι γαλάζιοι της Λεμεσού έσπασαν το αήττητο 20 αγώνων της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα και την υποχρέωσαν στην πρώτη ήττα της σε ντέρμπι στο πρωτάθλημα.

Το γκολ του Τσάρλισον Μπένσοπ στο 90+2’ είναι το πιο σημαντικό στη φετινή σεζόν, μέχρι το επόμενο. Κακά τα ψέματα, εάν η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν κέρδιζε την Ομόνοια στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος οι πιθανότητές να κόψει πρώτη το νήμα στο τέλος της σεζόν θα μειώνοντας δραματικά.

Η «χρυσή» κεφαλιά του επιθετικού από το Κουρασάο έβαλε «μπουρλότο» στο πρωτάθλημα και εκτίναξε στα ύψη την πίστη όλων στο οικοδόμημα του Απόλλωνα για κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα της Λεμεσού τα προηγούμενα χρόνια έκανε αρκετές φορές πορεία πρωταθλητισμού, όμως στα τελικά στάδια πάντα κάτι στράβωνε. Εκεί που έκαιγε το «σίδερο» λύγιζε. Στο Κολόσσι εύχονται πως η νίκη επί της Ομόνοιας θα αποτελέσει το έναυσμα για να γραφτεί η ιστορία από την ανάποδη.

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, ο Απόλλων ήταν αυτός που έδειχνε να πατάει καλύτερη και η πίστη για τη νίκη έγινε πιο έντονη μετά την αποβολή του Χούμποτσαν στο 83’. Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν και οι αλλαγές του Γιάννη Πετράκη. Οι Ματέι και Μπένσοπ είχαν συμμετοχή στη φάση του τέρματος, ενώ και η είσοδος του Ντιγκινί έδωσε επιθετική «φρεσκάδα» στους γαλάζιους. Ο Ελλαδίτης βρέθηκε πολλές φορές στο «μικροσκόπιο» των φίλων της ομάδας και δικαιούται να πιστωθεί μέρος της επιτυχίας επί της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ