aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Απόλλων: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η νέα ηχηρή σφαλιάρα, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης, προκαλώντας αυτομάτως ντόμινο εξελίξεων. Έπειτα από την τραγική ευρωπαϊκή πορεία, τον αποκλεισμό στο κύπελλο και την προδιαγραφόμενη παταγώδη αποτυχία στο πρωτάθλημα, ο φετινός Απόλλων δείχνει ανίκανος να πετύχει έστω το μίνιμουμ της αγωνιστικής αξιοπρέπειας και να κερδίσει την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, προκαλώντας σεισμικές δονήσεις πολλών ρίχτερ. Δεν μιλάμε για όποια κι όποια ομάδα, αλλά για την πρωταθλήτρια της λήξασας σεζόν. Έπιασε, εν ολίγοις, πάτο… 

Ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης και οι συνεργάτες του, οριστικά κι αμετάκλητα αποχωρούν τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και τον ερχόμενο Μάιο, συγκαλείται εκλογική γενική συνέλευση της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας, ως προνοεί το Καταστατικό. Το κύμα αντιδράσεων και αποδοκιμασιών, με αποκορύφωμα τις εν χορώ βρισιές προς το πρόσωπο του Κίρζη προχθές βράδυ στο Στάδιο «Αλφαμέγα», στεναχώρησε αφάνταστα τον πρόεδρο, κρίνοντας πως ο κόσμος τού έδωσε το σύνθημα να αποχωρήσει. Και το έπραξε, χωρίς δεύτερη σκέψη, έντονα προβληματισμός, ασφαλώς, και από την τραγική πορεία της ομάδας.

Έδωσε εντολή στους λογιστές να ετοιμάσουν τάχιστα τις οικονομικές καταστάσεις ώστε να γνωρίζει τα πάντα ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος επιθυμεί να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, με τον Κίρζη να αναλαμβάνει παραλλήλως πρωτοβουλίες για την εξεύρεση αγοραστή. Ακόμα κι αν δεν εξευρεθεί, πάλι θα αποχωρήσει, όπως διευκρινίζεται. Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα δοθεί πληρεξούσιο στο Σωματείο για να αναλάβει τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ωστόσο, βασική επιδίωξη είναι οι τύχες τις ομάδες να δοθούν σε οικονομικά εύρωστα άτομα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τομές και ο Απόλλων, να επιστρέψει ξανά στην κορυφή της πυραμίδας.

«Αφήσαμε περιθώριο τριών μηνών για να μην πει κάποιος ότι δεν είχε χρόνο. Δεν το συζητά καθόλου ο Νίκος Κίρζης. Θέλει να φύγει. Όσα λάθη δεν κάναμε την τελευταία 10ετία, τα κάναμε την 11η χρονιά. Όταν κάλεσε τους συνεργάτες του, κανείς δεν έλεγε τίποτα και τους ανακοίνωσε την απόφαση με μεγάλη ηρεμία και ψυχραιμία. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα φύγει, δεν θα βοηθήσει τον Απόλλωνα ή θα τον εκδικηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Φανούριος Κωνσταντίνου.

Και συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς μέχρι να τελειώσει η θητεία μας. Θα πρέπει να ψάξουμε για το επόμενο κεφάλαιο. Ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος να αναλάβει και να οδηγήσει τον Απόλλωνα στην κορυφή. Ο κόσμος πρέπει να μείνει κοντά στην ομάδα σε αυτή τη δύσκολη χρονιά», ήταν το διαυγές μήνυμα που έστειλε, κάτι που φρόντισε να υπερθεματίσει και ο Κωνσταντίνος Μακρίδης, στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια επιστολή του. «Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι η δύναμή του. Τους ευχαριστώ που στάθηκαν δίπλα μας αυτή την περίοδο. Δεν ήταν καθόλου εύκολη για κανέναν. Ούτε για μας, αλλά ούτε για τους φιλάθλους της ομάδας μας αφού όλοι μας είχαμε διαφορετικές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ