aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Το αντίτιμο του 60%+ των μετοχών Κίρζη και η «τεράστια προοπτική»

Απόλλων: Το αντίτιμο του 60%+ των μετοχών Κίρζη και η «τεράστια προοπτική»

Οριστική και αμετάκλητη χαρακτηρίζουν την απόφαση του Νίκου Κίρζη να αποχωρήσει από την προεδρία της ποδοσφαιρικής εταιρείας του Απόλλωνα άτομα που είναι κοντά στον επί σειρά ετών διοικητικό ηγέτη της λεμεσιανής ομάδας. Δέκα μήνες μετά την εκπλήρωση του μεγάλου στόχου της κατάκτησης του πρωταθλήματος και δύο μήνες μετά τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Λεμεσού. ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του Απόλλωνα αποχωρεί.

«Δεν το συζητά καθόλου ο κ. Κίρζης. Θέλει να φύγει. Όσα λάθη δεν κάναμε την τελευταία 10ετία, τα κάναμε την 11η χρονιά. Όταν κάλεσε τους συνεργάτες του κανείς δεν έλεγε τίποτα και τους ανακοίνωσε την απόφαση με μεγάλη ηρεμία και ψυχραιμία. Στεναχωρήθηκε πολύ εχθές και έκρινε πως ο κόσμος του έδωσε το σύνθημα να αποχωρήσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου, Φανούριος Κωνσταντίνου.

Σε θητεία δέκα χρόνων ο απολογισμός ενός πρωταθλήματος, τριών κυπέλλων και πέντε συμμετοχών σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης— για μία ομάδα με επιτυχημένες εκλάμψεις στην προ Νίκου Κίρζη εποχή— σαφώς και δεν δικαιολογεί τις αντιδράσεις που οδήγησαν τον Νίκο Κίρζη στην απόφαση αποχώρησης. Το πώς και το γιατί σε διάστημα μερικών μηνών ράγισε το γυαλί στις σχέσεις της διοίκησης με τους οργανωμένους και έγινε θρύψαλα τα τελευταία εικοσιτετράωρα το γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον Απόλλωνα με το «καυτό» ερώτημα εάν υπάρχει ενδιαφερόμενος να αγοράσει το ποσοστό μετοχών του Νίκου Κίρζη, το οποίο ξεπερνά το 60% και όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Goal» λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας καταγράφεται με ακρίβεια το οικονομικό κόστος που έχει για τον ίδιο η θητεία δέκα χρόνων.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης

Εσύ πόσα πλήρωσες όταν μπήκες στην εταιρεία;

«Τα πρώτα δύο χρόνια μου έδωσαν οι υπόλοιποι μέτοχοι πληρεξούσια για ν’ αναλάβω την ομάδα και σιγά σιγά, βάζοντας λεφτά στην ομάδα κατέληξα με την πλειοψηφία».

Και σήμερα πόσο είναι το ποσοστό του Νίκου Κίρζη στην εταιρεία;

«Ένα ποσοστό πάνω από το 60%».

Θέλεις να μας πεις το αντίτιμο αυτού του 60%;

«Όχι, όχι. Αλλά όταν ανοίξεις τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας είναι πολύ εύκολο να δεις», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Απόλλωνα και υπογράμμισε ότι η ποδοσφαιρική εταιρεία έχει τεράστια προοπτική. «Ο Απόλλων δεν είναι ο Νίκος Κίρζης, δεν μπορώ να μείνω εσαεί. Απλώς, θεωρώ ότι με το που ήταν ο Απόλλωνας με το που είναι σήμερα και που μπορεί να είναι στο μέλλον, ναι, αυτή η εταιρεία που λέγεται “Απόλλων Ποδόσφαιρο ΛΤΔ” έχει τεράστια προοπτική».

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ