aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Δεν ξέρουν ποιον να πιάσουν και ποιον να αφήσουν

Απόλλων: Δεν ξέρουν ποιον να πιάσουν και ποιον να αφήσουν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πιο παραγωγική επίθεση με 13 γκολ και αγώνα λιγότερο στο πρωτάθλημα, ενώ και στην Ευρώπη δεν πάει πίσω, καθώς βρήκε τον στόχο προς τα δίχτυα άλλες 16 φορές!

Είκοσι οκτώ τέρματα λοιπόν για τον Απόλλωνα σε δέκα επίσημα ματς της περιόδου 2018-19 και είναι πασιφανές ότι για ακόμη μία σεζόν, η αποτελεσματικότητα αποτελεί γερό ατού για την ομάδα που δημιούργησε ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Μια πιο προσεκτική ματιά μάλιστα, φανερώνει πως πέρα από τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα, θα πρέπει οι αντίπαλες άμυνες να έχουν τον νου τους στους παίκτες και των τριών γραμμών των κυανόλευκων της Λεμεσού.

Διαβάστε επίσης: Ο «Mr. Αssist» του Απόλλωνα…

ΕΠΙΘΕΣΗ: 13

Όπως συμβαίνει συνήθως, η γραμμή κρούσης σημείωσε τα περισσότερα τέρματα. Έξι από τους στράικερ Εμίλιο Σελάγια (5), Άντον Μάγκλιτσα (1) και εφτά από τους εξτρέμ Φώτη Παπουλή (5), Αντριάν Σαρδινέρο (1) και Μουσταφά Καραγιόλ (1). Σύνολο 13 γκολ από τους ποδοσφαιριστές της επιθετικής γραμμής. Ασφαλώς, τουλάχιστον από αυτούς που απέδειξαν στα προηγούμενα χρόνια την εκτελεστική τους αξία, αναμένεται περισσότερη συνεισφορά από τον Μάγκλιτσα, ενώ παραμένει άσφαιρος ακόμα ο Αντρέ Σκέμπρι.

ΚΕΝΤΡΟ: 9

Πολύ καλή κρίνεται η ευστοχία των κεντρώων, προεξάρχοντος του επιτελικού Φακούντο Περέιρα, ο οποίος σκόραρε και στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος (5). Από εκεί και πέρα, στόχο βρήκαν επίσης οι χαφ Σάσα Μάρκοβιτς (2), Εστεβάν Σατσέτι (1) και Χάμπος Κυριάκου (1). Εννιά τέρματα σε δέκα ματς μόνο λίγα δεν είναι, από τους παίκτες που αγωνίζονται στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, έχοντας περισσότερο ανασταλτικά, οργανωτικά και δημιουργικά καθήκοντα.

ΑΜΥΝΑ: 6          

Στόχο, όμως, βρήκαν και ποδοσφαιριστές της οπισθοφυλακής και μάλιστα εκείνοι με τον πλέον ανασταλτικό ρόλο, οι κεντρικοί αμυντικοί. Πολύς λόγος γίνεται και όχι άδικα για τις συχνές προωθήσεις του Έκτορ Γιούστε στις στατικές φάσεις, ο οποίος πριν από τον τραυματισμό του σκόραρε τέσσερις φορές. Από εκεί και πέρα, αν και η κύρια θέση του είναι μέσος, ο Κεβίν Μπρου πέτυχε δύο γκολ αγωνιζόμενος στη θέση του σέντερ μπακ.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Όνομα Πρωτάθλημα Γιουρόπα Λιγκ Σύνολο
Παπουλής 1 4 5
Περέιρα 5 0 5
Σελάγια 1 4 5
Γιούστε 2 2 4
Μάρκοβιτς 0 2 2
Μπρου 2 0 2
Καραγιόλ 1 0 1
Σαρδινέρο 0 1 1
Σατσέτι 0 1 1
Κυριάκου 0 1 1
Μάγκλιτσα 0 1 1

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ