aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤ. Αντωνίου: Τα «πυρά» σε Σα Πίντο, ο λόγος ανησυχίας και ο αδικαιολόγητος παραγκωνισμός

Τ. Αντωνίου: Τα «πυρά» σε Σα Πίντο, ο λόγος ανησυχίας και ο αδικαιολόγητος παραγκωνισμός

Δεν γλύτωσε από τα πυρά του Τάκη Αντωνίου ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Μιλώντας στον Super Sport FM ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ απέφυγε να πάρει θέση δημόσια για το μέλλον του Πορτογάλου και σημείωσε πως θα είναι μέρος της διοίκησης όποια απόφαση κι αν πάρει. Χαρακτήρισε αδικαιολόγητο τον παραγκωνισμό του Σαρφό και αρνητική τη στάση του με τις δηλώσεις που έκανε στο τέλος του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τον παραγκωνισμό του Σαρφό: «Ο παραγκωνισμός του Σαρφό είναι εντελώς αδικαιολόγητος. Όταν έχεις παίκτες τέτοιου επιπέδου, επικεντρώνεσαι στο πως θα τους εντάξεις στον τρόπο παιχνιδιού σου, και όχι να θεωρείς εκ των προτέρων πως δεν ταιριάζει στο παιχνίδι σου. Οφείλεις να βρεις τρόπο να τον εντάξεις»

Για την ήττα από την Ανόρθωση: «Χθες, το παιχνίδι χάθηκε από την υποτίμηση στον αντίπαλο. Ενώ ξεκινήσαμε λάθος, δεν μετρήσαμε σωστά το παιχνίδι για να διορθώσουμε τα λάθη. Αποδείχθηκε ότι ξεκίνησε λάθος ο προπονητής. Η Ανόρθωση επί Οκκά παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και δύο πλαγίους. Έτσι όπως παρατάχθηκε επιθετικά ο ΑΠΟΕΛ, βόλεψε την Ανόρθωση. Δεν είχε δημιουργική κατοχή και δεν μπορούσε να κερδίσει δεύτερες μπάλες. Όποτε έσπαζε η επίθεση του ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση έφθανε στην περιοχή του Μπέλετς. Στο πρώτο ημίχρονο είχε φάσεις, αλλά σταδιακά με την είσοδο του Κβιλιτάια, έγινε ακόμα πιο προβλεπτό».

Για τον Σα Πίντο: «Δυστυχώς όταν χάνει, χάνει την ψυχραιμία του και επιχειρεί πολλές αλλαγές που δεν καταλαβαίνουμε. Έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Όταν κερδίζει κόντρα σε δυνατούς αντίπαλους, ξέρει να προστατεύσει το σκορ. Όταν, όμως, προηγηθεί ο αντίπαλος, δεν διατηρεί τη νηφαλιότητά και τη σκέψη του και κάνει αλλαγές στον τρόπο που παίζει, που προκαλούν σύγχυση».

Τι φταίει και δεν έρχονται τα αποτελέσματα: «Φοβάμαι πως ο λόγος που χάσαμε το πρωτάθλημα πέρσι, να είναι ο λόγος που θα το χάσουμε και φέτος. Ο υποτιθέμενος επιθετικός πλουραλισμός απέναντι σε δυνατές ομάδες δεν έχει αποτελεσματικότητα. Οι επιθετικοί των άλλων ομάδων έχουν 25 γκολ και εμάς 6-7. Αυτό φαίνεται στους δυνατούς αγώνες. Δεν μπορεί τα μόνιμα γκολ σου, να τα παίρνεις από τα συμπληρωματικά».

Αν θεωρεί πως ο Σα Πίντο πρέπει να απομακρυνθεί από τον πάγκο: «Δεν είναι σωστό να το πω αυτό. Η χρονική συγκυρία που έκανε αυτή τη δήλωση όμως, είναι εντελώς αρνητική και προστίθεται πάνω στα αγωνιστικά θέματα που έχει η ομάδα. Όποια απόφαση και να πάρει η διοίκηση, εμείς είμαστε μαζί τους. Η ομάδα είναι πρώτη. Ο Σαρφό δεν του κάνει, ο Σατσιάς δεν του κάνει. Έτσι είναι αυτός ο προπονητής, πρέπει να το αποδεχτούμε».

Η άποψη του για τον Ντίνο Ιορδάνους: «Εκείνα που άκουσα από τον Πετράκη Χατζηθωμά που ήταν συμπαίκτες στον Παγκύπριο και από ένα ακόμα παιδικό μου φίλο, μου είπαν τα καλύτερα. Είναι ένα πολύ συγκροτημένο μυαλό. Θέλω να του στείλω ένα μήνυμα. Να κρατήσει το ενδιαφέρον του για το γήπεδο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ