aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔέκα χρόνια μετά, το ζει και αυτό ο Μοράις!

Δέκα χρόνια μετά, το ζει και αυτό ο Μοράις!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Να και κάτι που δεν έζησε ο Νούνο Μοράις μετά από μία περίπου δεκαετία στον ΑΠΟΕΛ. Από τη μέρα, δηλαδή, που πάτησε το πόδι του στον Αρχάγγελο!

Ποιο είναι αυτό; Μετά και την αποχώρηση του Μάριο Σέρζιο στην τρέχουσα χειμερινή μετεγγραφική περίοδο, ο Μοράις είναι πλέον ο μοναδικός Πορτογάλος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων, κάτι που έχει να ζήσει από το καλοκαίρι του 2007 όταν ήλθε στην Κύπρο.

Ερχόμενος τότε στον ΑΠΟΕΛ, συνάντησε τον έτερο Πορτογάλο Έλιο Πίντο, ο οποίος αποκτήθηκε μία σεζόν νωρίτερα (καλοκαίρι 2006). Από τότε, μέχρι την αποχώρηση του Μάριο Σέρζιο, στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ υπήρχαν τουλάχιστον 1-2 Πορτογάλοι, πέραν του Μοράις.

Η περίοδος με τους περισσότερους Πορτογάλους στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ (μετρώντας τους ποδοσφαιριστές που έφτασαν μέχρι τη λήξη της σεζόν) ήταν η «θρυλική» σεζόν 2011-12, όπου ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στους «8» του Champions League. Τη σεζόν αυτή, ο ΑΠΟΕΛ είχε τέσσερις Πορτογάλους στο ρόστερ του, τους Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Πάουλο Ζόρζε και Έλντερ Σόουζα.

Παρόλο που ο Μοράις «παίζει» μόνος όσον αφορά στο πιο πάνω γεγονός, αξίζει να αναφερθεί πως στον Αρχάγγελο δεν απουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές που μιλάνε την ίδια γλώσσα και ασφαλώς αναφερόμαστε στους Βραζιλιάνους Ιγκόρ ντε Καμάργκο, Βάντερ Βιέιρα και Βινίσιους Φράνκο, οι οποίοι είναι πορτογαλόφωνοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ