aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα πέντε κλειδιά του «διπλού» και η αξία του

ΑΠΟΕΛ: Τα πέντε κλειδιά του «διπλού» και η αξία του

Διπλό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά από έξι σερί ήττες στις αντίστοιχες επισκέψεις, δεν είναι και λίγο πράμα για τον ΑΠΟΕΛ. Το 2-0 εις βάρος της Ανόρθωσης είναι σημαντικό κυρίως για λόγους ψυχολογία, μιας και είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν.

Πάντα μια επιτυχία στην έδρα της «Μεγάλης Κυρίας» φέρνει χαμόγελα, πόσο μάλλον μετά τις τελευταίες πικρές αναμνήσεις.

Έπειτα, διώχνει τα μαύρα σύννεφα μετά τον αποκλεισμό από την Τζουργκάρντεν στο Κόνφερενς Λιγκ και το στραβοπάτημα στο ΓΣΠ με την Πάφος FC, φέρνοντας ηρεμία στις τάξεις του.

Όσο για το πού χτίστηκε το αποψινό τρίποντο των ποδοσφαιριστών του Σωφρόνη Αυγουστή;

1) Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από την αντίπαλό του, έχοντας πάθος και θέληση, ενώ αξιοποίησε και το καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας.

2) Δεν επέτρεψε στην ομάδα της Αμμοχώστου να πατήσει στην περιοχή του στο πρώτο 45λεπτο, παρά μόνο για εκτελέσεις στατικών φάσεων.

3) Ο Μαρκίνιος ξεδίπλωσε κλάση στη φάση του πρώτου γκολ, αδειάζοντας τον Αμπαρτζουμιάν και πλασάροντας ιδανικά για να νικήσει τον Λόρια.

4) Οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν στην πίεση που τους έβαλαν οι γηπεδούχοι κατά το δεύτερο ημίχρονο και είχαν τον Μπέλετς σε πολύ καλή βραδιά (είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις σε κεφαλιά του Γουαρίς και σε σουτ του Φερέιερα, ενώ στο πρώτο ημίχρονο κατέβασε ρολά σε εκτέλεση φάουλ του Πάντσεον).

5) Στο βάθος που έχει ο ΑΠΟΕΛ, αφού με σημαντικές απουσίες (Σαρφό, Βιγιαφάνιες, Εφραίμ, Ντβάλι), βρήκε λύσεις με κορυφαίο στο πρώτο ημίχρονο τον Σατσιά, ενώ στο δεύτερο οι αλλαγές έδωσαν λύσεις. Άλλωστε, το δεύτερο γκολ προήλθε από τη συνεργασία τριών ποδοσφαιριστών που πέρασαν στο γήπεδο λίγο προηγουμένως (Μούγιανιτς, Κβιλιτάια, Μπλουμ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ