ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ
Μια μετεγγραφή έχει πάντα ρίσκο, ειδικά αν ένας παίκτης καταφθάνει έχοντας λάθος εντυπώσεις για το ποιος είναι και τι μπορεί πραγματικά να κάνει. Για τον Νικόλα Ιωάννου, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Από το 2014 έως σήμερα διατηρεί χαμηλό προφίλ, γνωρίζοντας από την πρώτη μέρα που ντύθηκε στα χρώματα του ΑΠΟΕΛ ότι μόνο με σκληρή δουλειά μπορεί να πάει μπροστά. Αντιλήφθηκε τις διαφορές σε σχέση με τα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την αλλαγή ταχύτητας-επιπέδου. Και το γεγονός ότι θα χρειαζόταν να βελτιώσει ακόμη και τα δυνατά του σημεία, ξέχωρα από τις αδυναμίες του.
Ο δυναμικός χαρακτήρας, το ταλέντο σε συνδυασμό με τη βελτίωση που δείχνει σταθερά, παρά τον σοβαρό τραυματισμό που πέρασε, λειτούργησαν σταδιακά ως εφαλτήριο για να ανεβάσει τις μετοχές του. Ήρθε με την προοπτική του back up και έγινε γρήγορα βασικός. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ επιβράβευσε δύο φορές τον νεαρό με επέκταση συμβολαίου, με το υφιστάμενο να εκπνέει σε δύο χρόνια. Οπότε, είχε και έχει τον τελευταίο λόγο σε ενδεχόμενη πρόταση από το εξωτερικό.
Και το λέμε αυτό καθώς σκάουτερς συλλόγων παρακολουθούν ήδη στενά την εξέλιξή του και προφανώς, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού που πλησιάζει. Για να ακριβολογούμε, η τωρινή είναι η δεύτερη φορά κατά την πενταετή του θητεία στον ΑΠΟΕΛ που μπήκε στα ραντάρ συλλόγων του εξωτερικού, κάτι που δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως τυχαίο.
Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Τα… είπε όλα σε 14΄ ο Αλωνεύτης
Προ διετίας, υπενθυμίζουμε, άνθρωποι της Άντερλεχτ είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι από τις εμφανίσεις στις δύο αναμετρήσεις στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην ομάδα της Λευκωσίας και τον είχαν θέσει στη μετεγγραφική τους λίστα. Τότε, σκάουτερ του συλλόγου των Βρυξελλών ταξίδεψε τρεις φορές στην Κύπρο για να παρακολουθήσει τον Ιωάννου.
Ο 23χρονος αμυντικός προς το παρόν δεν… ακούει. Κλείνει τ’ αφτιά του. Οι σειρήνες του εξωτερικού περνούν απαρατήρητες στον διεθνή παίκτη, χωρίς όμως να έκρυψε ποτέ την επιθυμία για μετεγγραφή στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στο Βέλγιο, εκεί όπου αγωνίζεται με επιτυχία ο Κωνσταντίνος Λαΐφης (Σταντάρ Λιέγης). Θέλει να δουλέψει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», να βελτιωθεί και να πάρει εμπειρίες μέσα από την παρουσία του στους πρωταθλητές και να είναι έτοιμος όταν έρθει πραγματικά ενδιαφέρουσα προοπτική από το εξωτερικό. Ξέρει ότι εφόσον συνεχίσει να βελτιώνεται, αργά ή γρήγορα θα έρθει και η δική του ευκαιρία.
Διαβάστε επίσης: Tι κρύβεται πίσω από το «no comment» και την αποθέωση Τραμετσάνι
Ξέρει ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Μέσα από τις προπονήσεις και την παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του, «χτίζοντας» ολοένα καλύτερο ποδοσφαιρικό προφίλ.