aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στο μυαλό του Μιλόγεβιτς

ΑΠΟΕΛ: Στο μυαλό του Μιλόγεβιτς

Στον ΑΠΟΕΛ, έχουν περάσει από κόσκινο την Ομόνοια προκειμένου να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στο ντέρμπι του ΓΣΠ και να μην αιφνιδιαστούν. Ανέλυσαν τους αγώνες με τον νέο κόουτς στον πάγκο (2-0 Ανόρθωση, 1-1 Άρη, 4-0 Ολυμπιακό), την ίδια ώρα που Βλάνταν Μιλόγεβιτς έκανε τους υπολογισμούς και ασφαλώς, σχεδιάζει το πλάνο, υιοθετώντας την οπαδική απαίτηση «μόνο νίκη».

Η επικείμενη μάχη είναι περισσότερο από ένα ντέρμπι. Δεν αποτελεί απλώς άλλο ένα «καυτό» ματς, αλλά σημαντικό 90λεπτο, όπου υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Ο Σέρβος κόουτς ξέρει ότι διακυβεύεται η ισχύς και η κυριαρχία των ομάδων και ότι όλοι πηγαίνουν σ’ αυτά με περισσότερο πάθος από ό,τι σε οποιονδήποτε άλλον αγώνα. Γνωρίζει, βεβαίως, και το άλλο: Πως τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται από μία ή δύο αναμετρήσεις. Η ομάδα του θα έχει να δώσει πάρα πολλές «εξετάσεις» στη συνέχεια, άρα είναι μέγα λάθος να σκεφτεί κανείς ότι η… ζωή του ΑΠΟΕΛ και το τι θα του συμβεί στην προοπτική του τίτλου κρίνεται μεθαύριο.

Κάτι τέτοιο, όπως πιστεύει, μπορεί και να έβγαζε κάθε ομάδα από την πορεία της. Όλοι έχουν αυξημένο κίνητρο, η ένταση είναι πάντα υψηλότερη από οποιονδήποτε άλλον αγώνα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτές οι αναμετρήσεις θα είναι καλύτερες από άλλους που έγιναν ή που θα ακολουθήσουν. Συνεπώς, για τον Μιλόγεβιτς πρόκειται για σημαντικό 90λεπτο, ακριβώς όπως είναι και όλα τ’ άλλα, με το ζητούμενο να είναι πάντοτε η νίκη.

Συνεπώς, οι γαλαζοκίτρινοι πάνε στο ντέρμπι για να καταθέσουν τη δική τους ταυτότητα. Δεν θα αλλάξουν το παραμικρό σε όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα, σεβόμενοι τον αντίπαλο, αλλά ταυτόχρονα υποχρεώνοντάς τον με το παιχνίδι τους να τους σεβαστεί κι αυτός. Αναγνωρίζουν τη δύναμη που έχει η Ομόνοια, όπως και αυτοί γνωρίζουν τη δύναμη που έχει ο ΑΠΟΕΛ.

Κάτι που συζητά με τους συνεργάτες του και γι’ αυτό η προσπάθειά του είναι να αποφορτίσει τους παίκτες από το οποιοδήποτε στρες και άγχος. Πιστεύει, πως αν ο ΑΠΟΕΛ κάνει το γνωστό του παιχνίδι, με τις δικές του αγωνιστικές διαδικασίες, μπορεί να προσπεράσει άλλο ένα υψηλό εμπόδιο, μετά από αυτά του Απόλλωνα και της ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ