aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Ιωάννου βλέπει μακριά, η ρήτρα και η κοστολόγηση

ΑΠΟΕΛ: Ο Ιωάννου βλέπει μακριά, η ρήτρα και η κοστολόγηση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όταν στις 13 Μαρτίου 2017 έπεσαν οι υπογραφές, με τον Νικόλα Ιωάννου να επεκτείνει τη συνεργασία έως τον Μάιο του 2021, στον ΑΠΟΕΛ πίστευαν ότι έκαναν μία εκ των καλύτερων κινήσεων σε θέματα που άπτονται του προγραμματισμού. Ακόμη και όταν λίγους μήνες μετά είδαν τον νεαρό αμυντικό να περνά τον δικό του… Γολγοθά (ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου), ούτε μία στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό τους πως η καριέρα του θα έπαιρνε την κατιούσα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το πράσινο φως για τον Καζού και ο Νατέλ

Και όσοι πίστευαν και πρωτίστως στήριξαν τον 23χρονο, αισθάνονται διπλά δικαιωμένοι. Το «Σκουλλούι», όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ, αποτελεί τον καλύτερο Κύπριο ποδοσφαιριστή της ομάδας κατά την τρέχουσα σεζόν, σημειώνοντας συνάμα τις καλύτερες επιδόσεις στην καριέρα του. Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής (2.093) και πρώτος σκόρερ (4), στοιχεία που δεικνύουν την προσφορά του και τον αναδεικνύουν σε σημείο αναφοράς του φετινού ΑΠΟΕΛ.

Ο Νικόλας έχει αυξήσει τη δύναμή του, τη σβελτάδα, την ταχύτητά του. Δούλεψε ωστόσο σκληρά. Κανείς δεν προοδεύει αν δεν ακολουθήσει πιστά αυτά που του λένε, αν δεν υπερβάλλει εν τέλει εαυτόν. Και φέτος είναι πραγματικά ασταμάτητος. Οι αριθμοί, προφανώς, δεν περιγράφουν απόλυτα τη συνεισφορά του στο γήπεδο. Μπορεί να παίξει, πλέον, άμυνα απέναντι σε πιο βαριά κορμιά, ενισχύοντας την αίσθηση του χώρου. Κι αυτό δεν φαίνεται μόνο από την επαφή με το σκοράρισμα και από την ικανότητά του να δίνει σωστά την μπάλα. Φαίνεται πολύ περισσότερο από τις κινήσεις του και τις μυαλωμένες επελάσεις του. Κάτι που τον μετατρέπει σε πολυσύνθετο αμυντικό. Δηλαδή, δίνει την ευχέρεια στον προπονητή να τον εμπιστευτεί τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στο αριστερό άκρο.

Ο Ιωάννου που αγωνιζόταν από το 2012 έως το 2018 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού. Σκάουτερ που «παρέλασαν» φέτος από το ΓΣΠ έχουν σημειώσει τον παίκτη με τον αριθμό 44, αναζητώντας μάλιστα περισσότερες πληροφορίες. Ο 23χρονος, υπενθυμίζουμε, πριν από δύο χρόνια βρισκόταν στη μετεγγραφική λίστα της Άντερλεχτ.

Στο συμβόλαιό του δεν υπάρχει καμία ρήτρα, οπότε ο ΑΠΟΕΛ θα κοστολογήσει τον Νικόλα εάν και εφόσον το φιλολογικό ενδιαφέρον μετατραπεί σε επίσημη πρόταση. Στην ομάδα της Λευκωσίας, πάντως, πιστεύουν ότι αν παραμείνει και στη νέα σεζόν θα εκτοξευθεί η τιμή του, ιδιαίτερα εάν το ταξίδι στην Ευρώπη έχει ως βασικό σταθμό τους ομίλους μία εκ των δύο διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ