aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΆπαντες υπό κρίση πλέον στον ΑΠΟΕΛ

Άπαντες υπό κρίση πλέον στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πάρα πολύ σημαντικό χαρακτηρίζεται για τον ΑΠΟΕΛ το εντός έδρας παιχνίδι με την Ανόρθωση. Οι τρεις διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες για τη νίκη απέναντι σε Πάφος FC (0-2), Ομόνοια (0-0) και Απόλλωνα (1-1) προκάλεσαν πολύ πιο έντονο «πονοκέφαλο» στους διοικούντες. Συν τοις άλλοις, είδαν την ψαλίδα της διαφοράς από τις πρωτοπόρους Ομόνοια και Ανόρθωση να ανοίγει στους 6 βαθμούς.

Η αδυναμία στην παραγωγή και πολύ περισσότερο στο τελείωμα των φάσεων, πρόβλημα που βγάζει πλέον μάτι, σκόρπισε την ανησυχία, την ίδια ώρα που αναμένεται η αντίδραση του Πρόδρομου Πετρίδη. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ αξιολογεί συνεχώς με τους συνεργάτες του την κατάσταση, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη τις εκτιμήσεις του τεχνικού επιτελείου. Ζητεί κι ο ίδιος εξηγήσεις, αναζητώντας τη «χρυσή τομή», ώστε η ομάδα να βρει εκείνον τον ρυθμό που θα τη θέσει πολύ πιο δυναμικά στις ράγες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το μόνο σίγουρο είναι πως εδώ και πολλά παιχνίδια υπάρχει δυσαρέσκεια αναφορικά με την αγωνιστική εικόνα. Έγιναν αλλαγές προπονητών, ωστόσο με εξαίρεση την αντίδραση κατά τους πρώτους αγώνες, η ίδια πάλι μετριότητα.

Δεν είναι κρυφό πως αρκετοί παίκτες βρίσκονται υπό κρίση, με το ντέρμπι απέναντι στην Ανόρθωση το ερχόμενο Σάββατο να αποκτά πλέον τεράστια σημασία. Ενδεχόμενη τέταρτη σερί γκέλα, βλέπετε, θα προκαλέσει μεγαλύτερες «φουρτούνες». Λένε πολλοί, μάλιστα, ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Από τον Αποστολάκη στον Χουλτ

Είναι αλήθεια πως έγιναν πολλές προσθήκες που δεν έχουν βγει. Και στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού και του Ιανουαρίου. Άλλο τόσο σίγουρο είναι το γεγονός ότι και δεν είναι λίγοι οι παίκτες που αποτελούν την «παλιοσειρά», οι οποίοι αδυνατούν να σηκώσουν την ομάδα στους ώμους τους.

Διαβάστε επίσης: Απευθείας από το ΡΙΚ οι αγώνες της Cytavision του κυπριακού πρωταθλήματος!

Είτε έμμεσα είτε άμεσα, το μήνυμα έχει σταλεί προς όλους. Δηλαδή, πως οι πάντες είναι υπό κρίση ενόψει της νέας σεζόν που δεν είναι μακριά. Προαναγγελία, εν ολίγοις, ότι θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές εάν κι εφόσον στα επόμενα ματς δεν βρεθεί ο ΑΠΟΕΛ στο επίπεδο που πρέπει, κλείνοντας θετικά τη σεζόν. Σε περίπτωση που η ομάδα συνεχίσει να βρίσκεται στον «αναπνευστήρα» εννοείται ότι οι προβλεπόμενες (επί της παρούσης) αποχωρήσεις μπορεί να γίνουν περισσότερες. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι πάντες κρίνονται, με την επικείμενη αποστολή απέναντι στην Ανόρθωση να θέτει ως εκ τούτου άπαντες στην… πρίζα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: 22 χρόνια πίσω…

Αν καταφέρουν οι πρωτευουσιάνοι να κερδίσουν, είναι δεδομένο πως θα επανέλθει η ηρεμία στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Σε αντίθετη περίπτωση και πολύ περισσότερο στο ενδεχόμενο ήττας, τότε πιθανολογούνται σοβαρές αποφάσεις.

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ προβλέπει πως αν δεν αλλάξει πρόσωπο η ομάδα, τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. Μην ξεχνάμε ότι το πρόγραμμα λέει ΑΕΚ και ΑΕΛ εκτός έδρας, μετά την Ανόρθωση. Οπότε, οι πρωταθλητές καλούνται να αφήσουν πίσω όσα έγιναν και να κοιτάξουν μπροστά, επανερχόμενοι σε νικηφόρα τροχιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ