aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΚόβαλτσικ: «Αν είχα διαφορετικό χαρακτήρα, μπορούσα να είμαι ήδη στο χώμα»

Κόβαλτσικ: «Αν είχα διαφορετικό χαρακτήρα, μπορούσα να είμαι ήδη στο χώμα»

«Αν είχα διαφορετικό χαρακτήρα, θα μπορούσα να εξετάσω καλύτερες προτάσεις ή να είμαι ήδη στο χώμα». Τάδε έφη ο πρώην άσος της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ Βόιτσικ Κόβαλτσικ με δηλώσεις του στην πολωνική ιστοσελίδα «www.meczyki.pl», απαντώντας σε ερώτηση για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπαρσελόνα το καλοκαίρι του 1992, μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου με την Εθνική Πολωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Ο Πολωνός επιθετικός με το «κρύο αίμα» παραδέχθηκε ότι δεν έλαβε σοβαρά τις αναφορές στον Τύπο εκείνο τον καιρό, τόνισε πως δε μετάνιωσε για τις επιλογές που έκανε, λέγοντας μάλιστα τα όσα πέτυχε στην καριέρα του τον γεμίζουν με υπερηφάνεια. «Πέτυχα όσα άξιζα», ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Για όσους δεν θυμούνται, ο Βόιτσικ Κόβαλτσικ ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης το καλοκαίρι του 2001 κατόπιν προτροπής του Γιάννους Βούιτσικ και οδήγησε την «Κυρία» στην κατάκτηση του κυπέλλου στον τελικό του ΓΣΠ, απέναντι στον Εθνικό Άχνας. Ανακηρύχθηκε και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και ήταν ο παίκτης που κατάφερε να σπάσει το σερί και την κυριαρχία του Ράινερ Ράουφμαν στο σκοράρισμα ανά σεζόν, βρίσκοντας δίκτυα 24 φορές! Τη δεύτερη σεζόν δεν έμεινε για πολύ, καθώς ο Κίκης Κωνσταντίνου τον αποδέσμευσε από τον Οκτώβριο μετά την ήττα στο Παφιακό από την Α.Ε.Π. Το καλοκαίρι του 2003 επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, ωστόσο παρά το γεγονός ότι πανηγύρισε το πρωτάθλημα, δεν είχε και μεγάλη συνεισφορά, σκοράροντας μόλις 3 γκολ σε 16 αναμετρήσεις.

Κατάφερε γίνει σταρ και εκτός γηπέδων, καθώς το 2003 ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε ως αυτοβιογραφία, κατάφερε να γίνει bestseller, παρουσιάζοντας με καυστικό τρόπο σημεία από την πολυτάραχη καριέρα του. Περιττό να αναφέρουμε ότι ήταν λάτρης της… μπίρας, κάτι που σχολιάστηκε αρκετά όπου κι αν αγωνίστηκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ