aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Κίκο, το πουλέν του Μουνιόθ

Ανόρθωση: Κίκο, το πουλέν του Μουνιόθ

Ο Τσίσκο Μουνιόθ δεν το πολυσκέφτηκε όταν οι Ιωάννου και Πάντσεον μπήκαν στο ιατρικό δελτίο. Έδωσε εντολή στον Κίκο, ο οποίος αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Κωστάκη Αρτυματά, στο εκτός έδρας ντέρμπι της Ανόρθωσης με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.

Το πουλέν του Μουνιόθ έφερε εις πέρας άλλη μία αποστολή, καθώς πήρε θετικό πρόσημο αγωνιζόμενος ως δημιουργικός μέσος. Μάλιστα, ο 30χρονος ποδοσφαιριστής πιστώνεται μεγάλο μερίδιο συνεισφοράς στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Έγινε κάτοχος της μπάλας από τον Κεραυνό, με ωραίο τρόπο ελευθερώθηκε και με μακρινή κάθετη πάσα στον Γουαρίς έπιασε σε ανισορροπία την άμυνα της ΑΕΛ.

Ο Γάλλος φορ της «Κυρίας» έδωσε γκολ στο πιάτο στον Νινγκά, ο οποίος δεν λάθεψε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και με το τέταρτο φετινό του τέρμα οδήγησε την ομάδα της Αμμοχώστου στην πρώτη νίκη της σε ντέρμπι στη σεζόν.

Ο Κίκο αποτελεί σταθερή επιλογή του Μουνιόθ από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της Ανόρθωσης. Ο Πορτογάλος ήταν «εξαφανισμένος» επί ημερών του Ντάρκο Μίλανιτς στην τεχνική ηγεσία και του Νεόφυτου Λάρκου στην αθλητική Διεύθυνση της Ανόρθωσης. Ήταν μονίμως στη «σκιά» του Άντερσον Κορέια και δεν κατέγραψε ούτε λεπτό συμμετοχής.

Ο Κίκο αποκτήθηκε από την Ανόρθωση επί ημερών Τιμούρ Κετσπάγια. Το συμβόλαιό του με την Ομόνοια ήταν στο τελευταίο εξάμηνο και με υπόδειξη του Γεωργιανού οι κυανόλευκοι απόσπασαν από νωρίς την υπογραφή του. Στην αρχή της σεζόν χαρακτηρίστηκε ως ρεζέρβα πολυτελείας και ήταν στα αζήτητα, όμως ο ερχομός του Μουνιόθ έχει μετατρέψει τον Κίκο σε τζόκερ πολυτελείας.

Διαβάστε επίσης:

• Ανόρθωση: Το δίλημμα του Μουνιόθ για τον «άσο»
• Ανόρθωση: Η πέμπτη απόπειρα στη σεζόν
• Ανόρθωση: Η εύκολη απόφαση για Χαρογιάν και το πριμ του Πουλλαΐδη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ