aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤόνι, Αλέξης, μαγικό ραβδί και προσδοκίες

Τόνι, Αλέξης, μαγικό ραβδί και προσδοκίες

Το ντεμπούτο του Αλέξη Γαρπόζη στον πάγκο της ΑΕΛ, μετά τη μη διεξαγωγή του αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα, πήρε παράταση για σήμερα. Ο Κύπριος τεχνικός θα κοουτσάρει για πρώτη φορά την ΑΕΛ στον αγώνα με τον Οθέλλο.

Κι επειδή οι γαλαζοκίτρινοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για αναγέννηση της ομάδας στο πρόσωπο του Γαρπόζη, να σημειώσω ότι μαγικό ραβδί δεν κρατάει κανείς. Ναι μεν η προσδοκία είναι για αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας της ΑΕΛ, αλλά οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι και όταν αυτό δεν γίνει σε στέρεες βάσεις… βάλτου ρίγανη.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, τον Τόνι Κόσκελα, η μεγάλη διαφορά είναι ότι γνωρίζει τι εστί ΑΕΛ, το DNA της και τι προηγήθηκε, για να ψάξει τους τρόπους να τη βοηθήσει να βρεθεί στον δρόμο των επιτυχιών. Σε μια τέτοια επιλογή θα έπρεπε να κινηθεί η διοίκηση μετά την απόφαση για απομάκρυνση του Χαραλάμπους και όχι σ’ έναν προπονητή που ήρθε από τη Φινλανδία, με άλλη νοοτροπία. Και όχι μόνο αυτό, είχε να διαχειριστεί ένα ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων. Στο τέλος έφυγε ως αποτυχημένος.

Όσο για τον Γαρπόζη, αυτό που θα θελήσει να κάνει είναι να τονώσει την ψυχολογία και σ’ αυτό θα βοηθήσει μια νίκη, αλλά και να πάρει το μάξιμουμ από κάθε ποδοσφαιριστή. Τα υπόλοιπα δεν είναι της ώρας, αλλά του προσεχούς καλοκαιριού, που θα χρειαστεί να γίνουν πολλά, αγωνιστικά και μη, για να βρεθεί η ΑΕΛ εκεί που τη θέλει ο κόσμος της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ