aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΣύστημα διοργάνωσης FIBA Europe cup

Σύστημα διοργάνωσης FIBA Europe cup

TOY MΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Μόνο… όνειρο δεν θα μείνει το όνειρο, τόσο για την ΑΕΚ όσο και για το ΑΠΟΕΛ που μετέχουν στη φετινή διοργάνωση του FIBA Europe cup, στην απευχή περίπτωση που δεν τα καταφέρουν στην 4η αγωνιστική του 7ου και του 10ου ομίλου αντίστοιχα. Ενόψει των (νέων δύσκολων) αναμετρήσεων που θα δώσουν οι δυο εκπρόσωποι της Κυπριακής καλαθόσφαιρας το βράδυ της Τετάρτης, να εξηγήσουμε το σύστημα διεξαγωγής της τρίτης σε σημασία Ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων καλαθόσφαιρας,

Αυτό καθώς την Τετάρτη, ξεκινά ο 2ος γύρος των αγωνιστικών στους ομίλους και όσο πιο πολύ τα παιχνίδια όλων των ομάδων θα πλησιάζουν προς την ολοκλήρωση τους, τόσο πιο πολύ θα διαμορφώνονται διάφορα σενάρια.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το τι θα γίνει στις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής, το σύστημα της διοργάνωσης του FIBA Europe cup, έχει ως εξής.

Από τη φάση των δέκα ομίλων στους οποίους είμαστε τώρα, προκρίνονται αυτόματα οι δυο πρώτες ομάδες. Από εκεί και πέρα, προκρίνονται οι τέσσερις καλύτερες ομάδες όλων των ομίλων, που θα έχουν τερματίσει στην 3η θέση. Σύνολο 24 ομάδες.

Έπειτα σχηματίζεται η επόμενη φάση των ομίλων, που θα είναι έξι με τέσσερις ομάδες έκαστος.

Τότε, στη φάση των 16, προκρίνονται οι έξι πρώτες ομάδες, οι δυο καλύτερες δεύτερες (από τους 6 ομίλους) καθώς και άλλες οκτώ ομάδες, που θα προέλθουν από τη διοργάνωση του Basketball champions league.

Από εκεί και πέρα, ξεκινά το σύστημα νοκ-άουτ με διπλούς αγώνες (εντός και εκτός), μέχρι και τον τελικό (δηλαδή διπλός και αυτός).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ