aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣούπερ ΑΕΚ δια χειρός Τόνιο στη... ρώσικη ρουλέτα! (pics)

Σούπερ ΑΕΚ δια χειρός Τόνιο στη… ρώσικη ρουλέτα! (pics)

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ διαφήμισαν το κυπριακό ποδόσφαιρο και πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα, δίνοντας «χρώμα» στο Σούπερ Καπ. Το τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες κι έτσι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κρίθηκε στη… ρώσικη ρουλέτα. Εκεί ο Τόνιο έκανε ότι περνούσε από το χέρι του αποκρούοντας δύο πέναλτι και ενώ οι συμπαίκτες ευστόχησαν σε όλα και πανηγύρισαν την πρώτη τους κούπα Σούπερ Καπ.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Η στιγμή της απονομής και της αποθέωσης (pics)

Η ΑΕΚ μετά το δεκάλεπτο, άρχισε να «ενοχλεί» περισσότερο την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, με τον Τομάς να στέλνει το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα (13’) και στη συνέχεια ο Ακοράν (18’). Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε, πλην όμως δεν μπορούσε να απειλήσει το τέρμα του Τόνιο. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ρόμο με ασίστ βρήκε τον Τάμαρι, με τον Ιορδανό να εξουδετερώνει την αντίσταση του Τομάς, με την άμυνα της ΑΕΚ σε ανισορροπία και τον νεαρό να ανοίγει το σκορ (25’). Παρά το ότι η ομάδα της Λάρνακας βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν την πήρε από κάτω και συνέχισε να είναι πιο απειλητική από τον ΑΠΟΕΛ, με τον Ακοράν (28’) και Ρουσία (45’) να μην μπορούν να νικήσουν το Ρόμο να λέει «όχι».

Διαβάστε επίσης: Ο πρωταγωνιστής, η καθοριστική φάση και τα σφυρίγματα του Τράττου

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ενώ με την είσοδο του Μοράις (λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου) σουλουπώθηκε κάπως η αμυντική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ, με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή, η οποία έφερε αποτελέσματα στο 62’ με τον Ρουσιά να ισοφαρίζει. Το παιγνίδι πήρε άγρια ομορφιά προς το τέλος με τον Ασούμπρε να χάνει μοναδική ευκαιρία (85’) , τον Ρόμο να κάνει την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Τρισκόφσι στο 89’, με τον νικητή να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου μίλησε η κλάση του Τόνιο.

Διαβάστε επίσης: Ιραόλα: «Αξίζαμε το τρόπαιο χωρίς τα πέναλτι» (video)

Σκόρερ: 25′ Αλ-Τάαμαρι / 62′ Ρουσιάς

Κίτρινες: Κάζου, Σόουζα, Κασίνι / Τομάς

Αποβολές:

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου

Βοηθοί: Πέτρος Πέτρου και Ανδρέας Π. Ανδρέου

4ος: Βασίλης Δημητρίου

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Κωστή): Ρόμο, Κάζου, Γκέντσογλου (60′ Κασίνι), Σόουζα, Ρέζα, Αλ-Τάμαρι, Ντε Βινσέντι (38′ Μοράις), Βούρος, Μερκής, Καρλάο, Μπαλόγκ (46′ Αλωνεύτης).

ΑΕΚ (Αντόνι Ιραόλα): Τόνιο, Ιγκόρ, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Λαρένα (17′ Κάσες), Ακοράν, Τομάς, Τρισκόφσκι, Χέφελ, Γκονζάλες, Ρουσιάς (72′ Ασούμπρε).



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ