aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάφος FC-AEK 2-0: Η μία με αντοχές Ευρώπης, η άλλη με την όπισθεν

Πάφος FC-AEK 2-0: Η μία με αντοχές Ευρώπης, η άλλη με την όπισθεν

Η Πάφος έβαλε πλώρη για να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο «Στέλιος Κυριακίδης». Οι γαλάζιοι είναι έκτοι, όμως μείωσαν στους τρεις βαθμούς από την αποψινή αντίπαλό τους και στους πέντε από τη δεύτερη θέση (τον επόμενο αντίπαλό τους, ΑΠΟΕΛ).

Επομένως, δικαιούνται να ονειρεύονται ότι στις έξι εναπομείνασες αγωνιστικές θα καταφέρουν να πλασαριστούν σε υψηλότερη θέση και να κόψουν ένα από τα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στον αντίποδα, το ντεμπούτο του Νταβίδ Μπαντία στον πάγκο των Λαρνακέων κάθε άλλο από αποτυχημένο ήταν. Αντιθέτως, ήρθε η τρίτη συνεχόμενη ήττα τους και παραμένουν στην πέμπτη θέση

Είναι φανερό δε ότι αδυνατούν να αξιοποιήσουν τις γκέλες των προπορευόμενων για να μπουν στη μάχη του τίτλου ή για να πάρουν προβάδισμα στη μάχη του δεύτερου εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα πάντως, η ομάδα της Λάρνακας ήταν και άτυχη, αφού δύο φορές τα δοκάρια της στέρησαν το δικαίωμα να ισοφαρίσουν.

Το ματς
Η Πάφος FC ήταν πιο απαιτητική στο πρώτο ημίχρονο και έφτανε πιο εύκολα και επικίνδυνη στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Εκτός από κάποια σουτ έξω από την περιοχή, καλή στιγμή ήταν έναν τετ α τετ του Ζάιρο με τον Λεάλ. Ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε, όμως, πήγε να περάσει τον Κουβανό, ο οποίος όμως πρόλαβε, έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα στη 16’.

Μάλιστα, η ΑΕΚ παραλίγο να τιμωρήσει τους γηπεδούχους στο 21’, τόσο για την ποδοσφαιρική φλυαρία όσο και το κακό διώξιμο του Πέτρου με τη γροθιά. Εντούτοις, ο Τρισκόφσκι στην επαναφορά έστειλε την μπάλα άουτ παρά το ότι η εστία ήταν απροστάτευτη από τερματοφύλακα.

Στο 41’ όμως ο συμπατριώτης του, Ντάγκλας Αουρέλιο, δεν το σκέφτηκε πολύ μετά το λανθασμένο διώξιμο του Λέντες (σε σέντρα του Ζάιρο), που μετατράπηκε σε… ασίστ. Σούταρε αμέσως από κοντά και άνοιξε το σκορ.

Πάντως, η ομάδα της Λάρνακας θα μπορούσε να έφερε το ματς στα ίσα στο πρώτο λεπτό της καθυστέρησης, όταν ο Άλτμαν σούταρε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Όπως τελείωσε το πρώτο 45λεπτο, όμως, έτσι άρχισε το πρώτο, δηλαδή με δοκάρι για τους κιτρινοπράσινους έπειτα από κεφαλιά του νεοεισελθόντα Ρόμο στο 48ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη συνέχεια, εντούτοις είχαν φανερό πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών. Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι καραδοκούσαν για να χτυπήσουν στην κόντρα.

Αφού ο Πάντσεον έχασε στο 80’ τεράστια ευκαιρία από κοντά, στο 83’ σκόραρε με εκτέλεση φάουλ, έχοντας για βοήθεια την κόντρα στο κεφάλι του Γκονθάλεθ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Πέτρου, Τόμεσακ, Μπάιριτς, Κβίντα (52′ Χότσκο), Ταλίς, Ντ. Αουρέλιο (75′ Κοβάσεβιτς),  Πάνιτς, Πάντσεον, Σεμέδο (86′ Φουρ), Ζάιρο,  Αλ Γκαντιούι (75′ Αμπτουσαλάμοφ).

ΑΕΚ (Νταβίδ Μπαντία): Λεάλ, Ροσάλες (46′ Τάντι), Τόμοβιτς, Γκονθάλεθ, Εγγλέζου (90’+5 Παναδέρο), Φαράζ (46′ Ακοράν), Λέντες, Εσπινόσα, Άλτμαν, Τρισκόφσκι (76′ Γκιούρτσο), Ντάρμπισαϊρ (46′ Ρόμο).

Σκόρερ: Ντ. Αουρέλιο 41′, Πάντσεον 83′ / –

Κίτρινες: Μπάιριτς / Άλτμαν, Λέντες, Τόμοβιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

4′ Ο Ζάιρο σούταρε, ο Γκονθάλεθ έβαλε την προβολή και ο Λεάλ μπλόκαρε.

5′ Μπήκε καλύτερο η Πάφος στο ματς, δίχως όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση.

7′ Καλή συνεργασία των γηπεδούχων, ο Σεμέδο σέντραρε από δεξιά, οι Ζάιρο και Εγγλέζου συγκρούστηκαν με τα κεφάλια και δόθηκε φάουλ για την ΑΕΚ. Διακοπή στο ματς.

9′ Συνεχίζεται το ματς.

11′ Πρώτο σουτ της ΑΕΚ με τον Εσπινόσα, πολύ άστοχο.

16′ Ο Ζάιρο πήρε την πάσα, μπήκε στην περιοχή, πήγε να περάσει τον Λεάλ, ωστόσο ο τελευταίος έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

17′ Κόρνερ του Λέντες, κεφαλιά του Γκονθάλεθ, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

21′ Ο Πέτρου έκανε διώξιμο με γροθιά και ο Τρισκόφσκι σούταρε στο άδειο τέρμα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

28′ Εκτός περιοχής σουτ του Σεμέδο, μπλόκαρε ο Λεάλ.

35′ Νέο εκτός περιοχής σουτ, του Αουρέλιο αυτή τη φορά. Μπλόκαρε ξανά ο Λεάλ.

41′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Ντ. Αουρέλιο δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους με κοντινό σουτ. Μετά από σέντρα του Ζάιρο, ο Λέντες προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αλλά την έστρωσε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος αξιοποίησε το λάθος του μέσου της ΑΕΚ και σκόραρε.

44′ Σουτ του Ντ. Αουρέλιο, μπλοκάρει ο Λεάλ.

45’+1 Δοκάρι μετά από σουτ του Άλτμαν.

45’+2 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

48′ Ο Ρόμο πλάσαρε από κοντά, ο Τρισκόφσκι δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και η μπάλα πέρασε άουτ.

49′ Συγκρούστηκαν τα κεφάλια των Κβίντα και Ρόμο. Νέα διακοπή. Διαμαρτυρίες ένθεν και ένθεν για κίτρινη. Σημειώθηκε ένταση στους πάγκους, αλλά σύντομα τα πνεύματα ηρέμισαν.

52′ Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Κβίντα. Στη θέση του ο Χότσκο. Συνεχίζεται το ματς.

53′ Ο Σεμέδο έκανε τη συρτή παράλληλη σέντρα, ο Ζάιρο έκανε προβολή, έδιωξε ο Λεάλ.

56′ Δοκάρι με κεφαλιά του Ρόμο.

59′ Ο Πάντσεον εκτέλεσε φάουλ, ο Σεμέδο γύρισε από κοντά, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

67′ Εξετάζεται η φάση για πάτημα του Ντ. Αουρέλιο στον Εγγλέζου. Ο Θεουλή πάντως έδωσε ανάποδο φάουλ.

67′ Παίζεται λέει ο διαιτητής, προφανώς συμφωνεί μαζί του το VAR.

69′ Καλή ενέργεια και σουτ του Ακοράν, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Πέτρου.

74′ Αντεπίθεση της Πάφου, με τον Ζάιρο να δίνει στον Αλ Γκαντιουί, αυτός έδωσε στον Σεμέδο, ο οποίος από πλάγια θέση σούταρε, για να παρέμβει ο Εγγλέζου και να διώξει σε κόρνερ.

80′ Ο Πάντσεον χάνει τεράστια ευκαιρία από κοντά, σουτάροντας ψηλά μετά από ψηλοκρεμαστή πάσα του Σεμέδο.

83′ ΓΚΟΛ 2-0! Ο Πάντσεον με εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Γκονθάλεθ, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

90’+3 Κεφαλιά του Αμπντουσαλάμοφ μετά από σέντρα του Τόμετσακ, μπλοκάρει ο Λεάλ.

90’+ 7 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ