aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν δεχόμαστε… πελάτες

Δεν δεχόμαστε… πελάτες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Πελάτης είναι κάποιος που χάνει μονίμως ή πολύ συχνά από κάποιον άλλον σε κάποιο αγώνισμα ή σε οτιδήποτε μοιάζει με αγώνισμα». Είναι ο ορισμός που δίδεται στο διαδίκτυο για τη χρησιμοποίηση της λέξης στην αθλητική αργκό. Χαρακτηρισμός που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει είτε στην ΑΕΚ είτε στον Απόλλωνα, αναφορικά με τη μεταξύ τους προϊστορία στη Λάρνακα.

Είκοσι έξι φορές υποδέχτηκαν οι κιτρινοπράσινοι τους κυανόλευκους, από την περίοδο 1994-95 που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία (έπειτα από τη συγχώνευση των ΕΠΑ και Πεζοπορικού, που έγινε το 1994). Η προϊστορία τους είναι σχεδόν ισοζυγισμένη. Για την ακρίβεια, υπερέχουν οι φιλοξενούμενοι με βραχεία κεφαλή. Συγκεκριμένα, μετρούν 10 νίκες έναντι 9 των γηπεδούχων, ενώ 7 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Όσο για τη ροή των πιο πρόσφατων αποτελεσμάτων, υπερέχει η ΑΕΚ κατά την τελευταία πενταετία, αφού νίκησε πέντε φορές έναντι δύο του Απόλλωνα, ενώ τρία ματς δεν ανέδειξαν νικητή. Στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το αποψινό ντέρμπι έγιναν δύο αναμετρήσεις ανάμεσά τους, αφού άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Στο «ΑΕΚ Αρένα» μέτρησαν από ένα τρίποντο, 3-1 οι κυανόλευκοι στο ματς του β’ γύρου και 1-0 οι κιτρινοπράσινοι στα πλέι οφ.

Τέλος, τρία παιχνίδια χρήζουν αναφοράς. Το πιο μεγάλο σκορ ήταν το 5-3 για τους φιλοξενούμενους στις 13/3/1999, ενώ η μεγαλύτερη νίκη τους ήταν το 5-1 στη 1/2/2009. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θριάμβευσαν με 6-1 στις 28/2/2016.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ