aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΆρης – ΑΕΚ 1-2: Σεντερφορίσιο «διπλό» (vid)

Άρης – ΑΕΚ 1-2: Σεντερφορίσιο «διπλό» (vid)

Τεράστιο «διπλό», το πρώτο της στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς επικράτησαν του Άρη με 2-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έκαναν βαθμολογικό άλμα δύο θέσεων, αφού ανέβηκαν στην 4η θέση με 10 βαθμούς. Ο Τρισκόφσκι στο 25’ έδωσε προβάδισμα για τους κιτρινοπράσινους, ο Κακόριν οκτώ λεπτά αργότερα ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», όμως η τελευταία λέξη ανήκε στον  Ρομό. Ο Βενεζουελάνος επιθετικός αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή του Χοσέ Λουίς Όλτρα, αφού πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 72′.

Για πρώτη φορά η ΑΕΚ ζευγάρωσε τις νίκες της στο πρωτάθλημα, ενώ επίσης για πρώτη φορά κέρδισε παιχνίδι πρωταθλήματος αμέσως μετά από αγώνα ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Αν και έπαιξε με οκτώ αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, κατάφερε να υποχρεώσει τον Άρη στη δεύτερη εντός έδρας ήττα του, κυρίως εξαιτίας της αποτελεσματικότητάς της, με πέντε τελικές στον στόχο σε έξι προσπάθειες. Η ομάδα της Λεμεσού ήταν πιο δημιουργική και πιο απαιτητική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε δοκάρι με τον Γκομίς στο 83’, αλλά δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα.

Δεύτερος με 12 βαθμούς ο Άρης, δέχθηκε δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα (και οι δυο ήττες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος») και έχασε την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση, όπου βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Πάφος FC.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Μποακί, Μπρόρσον, Μουσούντα, Καζού, Μαγιαμπέλα (67′ Μπαμπίκα), Σόκε (75′ Σπόλιαριτς), Στρούτσκι (60′ Μπράουν), Μπένγκτσον (82′ Ντζιαβέ), Κακόριν, Γκομίς.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Χριστοφόρου, Γκονθάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου, Ναούμ (86′ Γκαρσία), Λέντες, Πονς (75′ Σανχούρχο), Ασάντε (60′ Φαράζ), Τρισκόφσκι (86′ Τόμοβιτς), Ολατούντζι (60′ Ρομό).

Σκόρερ: Κακόριν 33′ / Τρισκόφσκι 25′, Ρομό 72′

Κίτρινες: Μαγιαμπέλα / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Αντώνης Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Dionisi Federico (Ιταλία).

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη αγώνα.

5′ Ωραία πάσα του Κακόριν στον Γκομίς ο Σενεγαλέζος επιθετικός έκανε άσχημο κοντρόλ και χάθηκε η προϋπόθεση ευκαιρίας.

10′ Ο Κακόριν άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε παράλληλη σέντρα από αριστερά ο Εγγλέζου έβαλε πίεση στον Μαγιαμπέλα, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Πιο απειλητικός ο Άρης στο πρώτο δεκάλεπτο.

13′ Μακρινό σουτ του Μπένγκτσον, άστοχο.

20′ Συμπληρωμένο εικοσάλεπτο, η ΑΕΚ δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα, ο Άρης έχει εδαφική υπεροχή, αλλά οι Λαρνακείς μετά από το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα.

25′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ, 1-0 με τον Τρισκόφσκι. Κόρνερ με τον Λέντες με πάσα στον Εγγλέζου, ο οποίος εκτός περιοχής σούταρε με τη μία, ο Βανά απέκρουσε ασταθώς και ο Σκοπιανός επιθετικός με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Μπρόρσον.

28′ Ωραία ενέργεια του Μπένγκτσον από αριστερα, το σουτ του ήταν αδύναμο.

29′ Σουτ του Τρισκόφσκι εκτός περιοχής η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

33′ ΓΚΟΛ για τον Άρη με τον Κακόριν, 1-1. Τακουνάκι του Γκομίς στον Μπένγκτσον, αυτός πάσαρε ωραία στον Κακόριν, ο οποίος νίκησε τον Πίριτς και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

38′ Ο Καζού έδωσε εξαιρετική πάσα στον Γκομίς, αυτός ολιγώρησε και η ευκαιρία έκανε φτερά.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Eφτά τελικές προσπάθειες για τον Άρη (τέσσερις στον στόχο), τρεις για την ΑΕΚ (δύο στον στόχο), με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το ημίχρονο με 52% κατοχή της μπάλας.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

55′ Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαγιαμπέλα έκανε το γύρισμα από δεξιά ο Πίριτς με διπλή προσπάθεια μέζεψε την μπάλα.

60′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

62′ Στο έδαφος ο Μαγιαμπέλα στην περιοχή της ΑΕΚ, καμία παράβαση.

68′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, μετά από κόρνερ ο Ρομό βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Βανά.

70′ Φάουλ του Καζού, η μπάλα έξω.

72′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ με τον Ρομό! Μακρινή πάσα του Πονς, ο Βανά έκανε έξοδο εκτός περιοχής, αλλά ο Ρομό τον πρόλαβε έγινε κάτοχος της μπάλας και σε άδεια εστία έκανε το 2-1 για την ΑΕΚ!

81′ Σουτ του Σπόλιαριτς η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Χριστοφόρου, καλή προϋπόθεση ευκαιρίας για τον Άρη.

83′ Δοκάρι για τον Άρη! Σέντρα του Ντζιαβέ από αριστερά κεφαλιά του Γκομίς η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

90′ Τέσσερα λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90+2′ Κεφαλιά του Κακόριν ο Πίριτς ήταν στη σωστή θέση.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ