aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΗ αναβάθμιση του Παναθηναϊκού μέσα από τους κανόνες του ποδοσφαίρου

Η αναβάθμιση του Παναθηναϊκού μέσα από τους κανόνες του ποδοσφαίρου

Η διαδικασία που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021 στον Παναθηναϊκό με επικεφαλής τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι διαρκής και παρουσιάζει συνεχή πρόοδο.

Ο Σέρβος τεχνικός πριν από δύο χρόνια πάτησε το start στο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ αναγέννησης του Τριφυλλιού και συγκρίνοντας το ”τότε” με το ”σήμερα” διαπιστώνει κανείς την εντυπωσιακή αναβάθμιση στο ρόστερ του συλλόγου.

Ένα upgrade το οποίο έγινε σεβόμενο τους κανόνες του ποδοσφαίρου, έχοντας στη πρώτη γραμμή την συνέχεια, την συνοχή, την χημεία, με τα βήματα να ακολουθούνται με θρησκευτική ευλάβεια και να μην γίνονται… τρέλες του παρελθόντος με δεκάδες μεταγραφές σε μία περίοδο, κινήσεις οι οποίες δεν οδήγησαν και πουθενά.

Ο Γιοβάνοβιτς έκλεισε τα αυτιά το πρώτο καλοκαίρι όπου η εικόνα της ομάδας σε μία σεζόν με μη συμβατούς προπονητές έγινε παραμορφωτικός καθρέφτης για αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές εκείνης της σούπερ αποτυχημένες σεζόν.

Ο έμπειρος κόουτς είδε τα πράγματα καθαρά, αξιολόγησε, στήριξε, στρατολόγησε ποδοσφαιρικά εκείνους που μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, έκανε στοχευμένες επιλογές ενίσχυσης και έφτασε στα ζητούμενα εκείνης της σεζόν. Επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο και κατάκτηση του Κυπέλλου.

Από τότε όλα πήραν τον δρόμο τους. Το Τριφύλλι διεκδίκησε το πρωτάθλημα και το έχασε στις λεπτομέρειες, φέτος επέστρεψε σε όμιλο Europa League, φτάνοντας και μια ανάσα από την απόλυτη υπέρβαση του Champions League, έχοντας πετάξει έξω την Μαρσέιγ και την Ντνίπρο.

Μέσα σε αυτή την διετία ο Παναθηναϊκός άλλαξε προς το καλύτερο μέσα από την δουλειά του προπονητή αλλά και μέσα από την σταδιακή και ορθολογική αναβάθμιση του ρόστερ μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον(κόσμος και Τύπος), το οποίο θεωρεί πως οι μεταγραφές είναι το φάρμακο για κάθε ποδοσφαιρική ”ασθένεια”.

Αν κοιτάξουμε το ρόστερ του 2021 και το φετινό, θα διαπιστώσουμε την μεγάλη ποιοτική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού, την δημιουργία ”βάθους” με αξιόλογες επιλογές. Μία αναβάθμιση που προέκυψε και μέσα από την εξέλιξη όσων ήρθαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως ο Αϊτόρ, ο Μπρινιόλι, όπως ο Βαγιαννίδης και φυσικά όπως ο Ιωαννίδης, παίκτες που στα χέρια του προπονητικού επιτελείου έγιναν ακόμη καλύτεροι μέσα από την βελτίωση του συνόλου.

Σχεδόν σε κάθε θέση του γηπέδου η σύγκριση αποδεικνύει του λόγου το αληθές, με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει σταθερά τα ποδοσφαιρικά σκαλοπάτια και να έχει αυτή την στιγμή ένα πλήρες ρόστερ, το οποίο όπως πάντα, σταδιακά και με γνώμονα την ποδοσφαιρική λογική, θα γίνει ακόμη καλύτερο τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά τα ρόστερ του Τριφυλλιού την τελευταία διετία:

2021/2022

Τερματοφύλακες: Μπρινιόλι, Διούδης, Ξενόπουλος
Αριστεροί μπακ: Χουάνκαρ, Χατζηθεοδωρίδης
Δεξιοί μπακ: Κώτσιρας, Φακούντο
Στόπερ: Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάρλια, Πούγγουρας
Κεντρικοί μέσοι: Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Γκατσίνοβιτς, Αγιούμπ, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες
Εξτρέμ: Παλάσιος, Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ, Μπεκ
Φορ: Μακέντα, Καρλίτος, Ιωαννίδης

2022/2023

Τερματοφύλακες: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος
Αριστεροί μπακ: Χουάνκαρ, Πούχατς, Γκάνεα
Δεξιοί μπακ: Κώτσιρας, Φακούντο, Βαγιαννίδης
Στόπερ: Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάρλια, Πούγγουρας
Κεντρικοί μέσοι: Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρντ, Τσοκάι, Τρουιγιέ, Κλεϊνχέισλερ.
Εξτρέμ: Παλάσιος, Αϊτόρ, Μαντσίνι, Βέρμπιτς
Φορ: Σπόραρ, Ιωαννίδης

2023/2024

Τερματοφύλακες: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος
Αριστεροί μπακ: Χουάνκαρ, Μλαντένοβιτς
Δεξιοί μπακ: Βαγιαννίδης, Κώτσιρας
Στόπερ: Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Πάλμερ
Κεντρικοί μέσοι: Ρούμπεν, Βιλένα, Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς, Μπερνάρντ, Κλεϊνχέισλερ, Ζέκα, Τσοκάι
Εξτρέμ: Αϊτόρ, Παλάσιος, Μαντσίνι, Βέρμπιτς
Φορ: Σπόραρ, Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ