aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαH δικαίωση για τον Μυτίδη και τα ερωτηματικά για το μέλλον του!

H δικαίωση για τον Μυτίδη και τα ερωτηματικά για το μέλλον του!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Όταν την τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου ανακοινωνόταν από την ΑΕΚ ο Νέστορας Μυτίδης, αρκετοί ήταν επιφυλακτικοί για την κίνηση αυτή, ειδικά από τη στιγμή που δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Κύπριος επιθετικός όμως δεν είχε σκοπό να περάσει απαρατήρητος στην επιστροφή του. Στις προπονήσεις βγάζει τον καλύτερό του εαυτό και ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ τού δίνει ευκαιρίες. Ευκαιρίες τις οποίες ο Μυτίδης αξιοποιεί, αφού έχει σκοράρει πέντε φορές σε δέκα συμμετοχές, από τις οποίες μόνο στη μία ήταν βασικός.

Πιο σημαντικό βεβαίως ήταν το γκολ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, αφού έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει μία νίκη που της δίνει ελπίδες ακόμη και για τον τίτλο. Συνεπώς, ο Μυτίδης δικαιώνει τους κιτρινοπράσινους που τον επανένταξαν στο έμψυχο δυναμικό τους. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι βάζει δύσκολα στον Βάσκο τεχνικό, ο οποίος ξέρει ότι έχει άλλο ένα επιθετικό πρώτης γραμμής στη διάθεσή του.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται να κερδίσει σύντομα και φανέλα βασικού. Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο έχει να κάνει με τα γκολ που σημείωσε στα ντέρμπι από το 2010. Όποτε βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, η ΑΕΚ δεν έχει ηττηθεί ποτέ. Ο Μυτίδης σκόραρε επτά φορές σε ντέρμπι και η ΑΕΚ έχει απολογισμό πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες.

Όλα αυτά είναι λογικό να φέρνουν στο προσκήνιο το θέμα που σχετίζεται με το μέλλον του. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει στην ΑΕΚ ή αν θα επιστρέψει στη Ρόντα, από την οποία ήρθε με δανεισμό. Το πιο πιθανό είναι να γίνει προσπάθεια παραμονής του. Αν ο Μυτίδης δεν επιστρέψει στην ολλανδική ομάδα, πρώτη επιλογή του θα είναι η ΑΕΚ. Έτσι, είναι πιθανό να παραμείνει στην ομάδα της Λάρνακας ο 25χρονος επιθετικός και να συναγωνίζεται με τους Τολεμές και Ρουσιά (όπως γράψαμε ξανά, έχει υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών) για την ενδεκάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ