aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Σιγά που θα την άφηνε

ΑΕΛ: Σιγά που θα την άφηνε

TOY ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τέτοια ευκαιρία, να μειώσει δηλαδή τη διαφορά από την κορυφή στον ένα βαθμό, δεν μπορούσε να την αφήσει αναξιοποίητη η ΑΕΛ. Έκανε το καθήκον της απέναντι στον Ολυμπιακό στο Τσίρειο, επικράτησε με 2-0 μετά από μεστή εμφάνιση και αύξησε τις πιθανότητές της για τον τίτλο πρωταθλήματος. Με σκόρερ τους Ντανίλο (42’) και Μαέ (68’) πρόσθεσε άλλο ένα τρίποντο στο ενεργητικό της, έφθασε τις 20 νίκες στο πρωτάθλημα τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα και βλέπει τη συνέχεια.

Στα ευχάριστα συγκαταλέγεται και η επάνοδος του Παπαφώτη, που πήρε χρόνο συμμετοχής μετα από σχεδόν τρεις μήνες. Ο Ολυμπιακός, που παρουσιάστηκε με αρκετές απουσίες στο Τσίρειο, το πάλεψε ως ένα σημείο. Φάνηκε και από τις επιλογές του Γιανέφσκι, το μυαλό να είναι στα ματς κυπέλλου με την ΑΕΛ για την ημιτελική φάση του θεσμού. Στα αξιοσημείωτα για τους μαυροπράσινους, το ντεμπούτο του νεαρού Λούκα Ανδρέου.

Απόλυτη κυρίαρχος η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, μπορούσε να σκοράρει πολύ νωρίτερα από το 42’. Είχε τις ευκαιρίες, συνολικά οκτώ, μάλιστα κάποιες ήταν κλασικές αλλά οι επιθετικοί της ήταν άστοχοι. Στα τελευταία λεπτά, μετά από ένα κενό διάστημα, ανέβασε εκ νέου την απόδοσή της, έγινε δημιουργική ιδιαίτερα από τη δεξιά πλευρά και ευτύχισε τρία λεπτά πριν το τέλος να προηγηθεί με τον Ντανίλο.

Στα ίδια περίπου επίπεδα και η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βρήκε για άλλη μια φορά το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μαέ (68’). Ο Ολυμπιακός αν και ανέβασε ως ένα βαθμό την απόδοσή του, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κάποιες καλές στιγμές. Δυο λεπτά πριν δεχθεί το γκολ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Σάλι σε αντεπίθεση έχασε το κοντρόλ και δέχθηκε το φάουλ από τον Βοζίνια. Από την εκτέλεσή του ξεκίνησε αντεπίθεση για την ΑΕΛ από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ. Στο τελευταίο 20λεπτο, η ομάδα της Λεμεσού διαχειρίστηκε πολύ καλά το προβάδισμά της, με τον Ολυμπιακό να χάνει δύο εξαιρετικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις (90’+1, 90’+3) με τον νεαρό Ευτυχίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ