aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Βασικοί, 1ος παγκίτης και… αδύναμοι κρίκοι

ΑΕΚ: Βασικοί, 1ος παγκίτης και… αδύναμοι κρίκοι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Εφτά ποδοσφαιριστές απέκτησε η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Μέσω των 11 αγωνιστικών του πρωταθλήματος, ξεχώρισαν τρεις ενδεκαδάτοι, οι Ρούβεν Μίνιο με 11 βασικές συμμετοχές, Χαβιέ Γαρίδο με οκτώ και ο Ακοράν με 11 παρουσίες, οι έξι στο αρχικό σχήμα. Έπειτα είναι ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, ο οποίος αγωνίστηκε εννιά φορά, ερχόμενος από τον πάγκο στις εφτά από αυτές.

Από εκεί και πέρα, τρεις αποκτηθέντες της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου, βλέπουν τα πλείστα παιχνίδια από τον πάγκο. Ο Αντώνης Γιωργαλλίδης, ο οποίος αγωνίστηκε μόνο στο 3-0 επί της Ομόνοιας Αραδίππου για το κύπελλο, βιώνει τη μοίρα κάθε παγκίτη τερματοφύλακα, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στη σκιά του βασικού.

Από εκεί και πέρα, οι Θωμάς Κυριάκου και Χουάν Τρουγιόλς αγωνίζονται σε θέσεις που παρατηρείται… πολυκοσμία και γι’ αυτό δεν παίρνουν ευκαιρίες. Αμφότεροι είναι αριστεροί μπακ, με τη διαφορά ότι ο δεύτερος αγωνίζεται και ως κεντρικός αμυντικός. Στις θέσεις αυτές αγωνίζονται οι Γαρίδο, Ηλίας Χαραλάμπους (αριστεροί μπακ) και Νταβίδ Καταλά, Ντανιέλ Μοϊσόφ και Άντερ Μουρίγιο (σέντερ μπακ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ