aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑριθμητική υπεροχή της ΑΕΚ

Αριθμητική υπεροχή της ΑΕΚ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Άλλη μία αναμέτρηση αήττητων, αφού μετά τον ΑΠΟΕΛ (1-1), η ΑΕΚ θα υποδεχτεί την ΑΕΛ.  Γι’ αυτό και πρόκειται για το πιο ενδιαφέρον ματς της 10ης αγωνιστικής. Μάλιστα, αν έλειπε το στραβοπάτημα της αποψινής φιλοξενούμενης την περασμένη Κυριακή με την ΑΕΖ (1-1), θα μιλούσαμε για τη μάχη ανάμεσα στις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Διότι στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, οι κιτρινοπράσινοι έχουν πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι μετρούν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, έχοντας τη δεύτερη θέση -αναφορικά με το φορμάρισμα- μαζί με τον ΑΠΟΕΛ.

Η στατιστική πλευρά, πάντως, ευνοεί τη γηπεδούχο. Πέρα από την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή (25 έναντι 21), υπερτερεί της αποψινής αντιπάλου της στη διαφορά τερμάτων. Έχει σαφέστατα καλύτερη επίθεση με 24 τέρματα έναντι 14, καθώς και λίγο μεγαλύτερο πλουραλισμό με 11 σκόρερ έναντι 9.

Όπως μαρτυρούν τα αποτελέσματά τους, η ΑΕΚ αρχίζει πιο δυνατά τα παιχνίδια της. Αν τελείωναν οι αγώνες στο 45’, θα είχε 23 βαθμούς με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και τέρματα 12-0. Αντιθέτως, η ΑΕΛ θα είχε 17 βαθμούς με 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και τέρματα 7-1.

Οι κιτρινοπράσινοι υπερτερούν, όμως, και στο δεύτερο ημίχρονο. Με βάση τα γκολ που επιτεύχθηκαν σε αυτό το διάστημα έχουν τον ίδιο απολογισμό με το πρώτο, με τη διαφορά ότι η άμυνα δεν είναι το ίδιο αποδοτική (τέρματα 12-4). Από την πλευρά τους, οι γαλαζοκίτρινοι αποδίδουν το ίδιο στο δεύτερο 45λεπτο, αφού έχουν τον ίδιο απολογισμό και σχεδόν τα ίδια τέρματα (7-2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ