aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ/Μακέντα: Κάνει πολλές δουλειές, αλλά…

ΑΠΟΕΛ/Μακέντα: Κάνει πολλές δουλειές, αλλά…

Το πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ στο σκοράρισμα δεν είναι σημερινό. Έβγαζε μάτι από τα πρώτα στάδια της σεζόν, αρχικά στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ και έπειτα στο πρωτάθλημα. Καθόλου τυχαίο το ότι ο Πρόδρομος Πετρίδης προανήγγειλε στις 7 Νοεμβρίου την απόκτηση επιθετικού για τον Ιανουάριο (σε συνέντευξή του στην Cablenet).

Όταν ήρθε λοιπόν ο πρώτος μήνας του 2023, η ανακοίνωση αφορούσε στον Φεντερίκο Μακέντα. Λίγους μήνες μετά μάλλον δεν αισθάνεται κανείς δικαιωμένος στον Αρχάγγελο για την επιλογή του. Με τα δύο τέρματα σε διάστημα πέραν των τριών μηνών δεν είναι δα και κάποιος κατά συρροή γκολτζής.

Πέραν της πενιχρής συνεισφοράς του στο σκοράρισμα, είναι φανερό από τις ευκαιρίες που χάνει πως δεν έχει το αποκαλούμενο «εύκολο γκολ». Είναι φορ της κατηγορίας «δεν σκοράρει, αλλά κάνει πολλές άλλες δουλειές στο γήπεδο».

Όσο μεγάλο όνομα και αν υπήρξε, με σημαία του το πέρασμα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Άλεξ Φέργκιουσον, είναι προφανές πως δεν έδωσε την απαραίτητη ώθηση στη γραμμή κρούσης των πρωτευουσιάνων. Μοιραία, ο ΑΠΟΕΛ της σεζόν 2022-23 δεν απέκτησε ποτέ επιθετικό που θα τον ξελασπώσει στη δύσκολη ώρα μετατρέποντας σε τέρμα τη… μισή ευκαιρία που θα του δοθεί.

Ωστόσο, απομένουν τρείς αγωνιστικές, οι γαλαζοκίτρινοι είναι δεύτεροι τρεις βαθμούς μακριά από τον Άρη και με ισάριθμες νίκες θα στεφθούν πρωταθλητές. Είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν τον τίτλο με το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό και ο Μακέντα είναι μέλος του. Δεν έχουν παρά να ελπίζουν ότι ο Ιταλός θα αποδειχθεί στα εναπομείναντα ματς πολύ πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τα προηγούμενα.

Διαβάστε επίσης: 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ