aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπόλλων – ΑΠΟΕΛ 0-1: Από μηχανής Μαρκίνιος! (vid)

Απόλλων – ΑΠΟΕΛ 0-1: Από μηχανής Μαρκίνιος! (vid)

Με ήρωα στο φινάλε τον Μαρκίνιος ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του Τσιρείου και με την τρίτη συνεχόμενη του νίκη στο πρωτάθλημα έπιασε τον Άρη στη 2η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. Ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή στο 80’. Στο 90+3’ ανατράπηκε από τον Μαυρία εντός περιοχής και στο 90+5’ από το σημείο του πέναλτι πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τους γαλαζοκίτρινους.

Σε ένα παιχνίδι με δύναμη, πάθος, προσωπικές μονομαχίες, δύο δοκάρια (ένα για κάθε ομάδα) ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε στο τέλος να αποδράσει με ένα τεράστιο «διπλό». Η ομάδα της πρωτεύουσας παραμένει αλάνθαστη με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της, μένει στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας και αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Αγνοεί τη νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος ο Απόλλων που γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και έμεινε 4ος με 15 βαθμούς.

Κερδισμένοι της βραδιάς και οι ανεγκέφαλοι χούλιγκαν οι οποίοι μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το ταρτάν του γηπέδου και προκάλεσαν τη δεκαπεντάλεπτη διακοπής της αναμέτρησης. Στο 22’ οπαδοί των δύο ομάδων έκαναν ντου στο γήπεδο και έγιναν μάχες σώμα με σώμα για περίπου τρία λεπτά.

Αφού χάθηκε ο έλεγχος παρενέβη η Αστυνομία για να επιβάλει την τάξη και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε οπαδός του ΑΠΟΕΛ. Όπως μεταφέρθηκε στη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της Cytavision ο οπαδός του ΑΠΟΕΛ έχασε τις αισθήσεις του και κατάπιε τη γλώσσα του, όμως αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες συνήλθε. Ο αγώνας επανάρχισε μετά από 15’ και αφού ο διαιτητής πήρε διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των παικτών.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να έχουν κατά διαστήματα την εδαφική υπεροχή, αλλά χωρίς να καταφέρει καμία εκ των δύο να κυριαρχήσει πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Από τρεις τελικές προσπάθειες κατέγραψαν οι δύο ομάδες, μια στον στόχο για τον Απόλλωνα, δύο για τον ΑΠΟΕΛ. 59%-41% η κατοχή της μπάλας υπέρ των πρωταθλητών. Καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο που διήρκησε 60’ εξαιτίας της δεκαπεντάλεπτης διακοπής λόγω των επεισοδίων ήταν το δοκάρι του Ντάλσιο στο 45+13’. Ο Εφραίμ έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Ντάλσιο, ο οποίος σούταρε με μπόλικο φάλτσο και η μπάλα κτύπησε στο δεξί δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Η κίνηση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς να αντικαταστήσει τον Νταουσβίλι με τον Βιγιαφάνιες έκανε πιο επιθετικό τον ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γαλαζοκίτρινοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες με τους Εφραίμ (58’) και Ηλία δύο φορές (71’ και 83’) να βρίσκουν σε ετοιμότητα τον Γιοβάνοβιτς. Ο Απόλλων είχε την καλύτερη εθυκαιρία του στο παιχνίδι στο 90’ με τον Πίττα να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς. Και εκεί που όλοι άρχισαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία ο… από μηχανής Μαρκίνιος άλλαξε την ιστορία του αγώνα. Μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα και ανατράπηκε από τον Μαυρία, ο οποίος μάρκαρε αψυχολόγητα και ανέτρεψε τον εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ. Ο Βραζιλιάνος με κρύο αίμα ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Νταβίδ Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς (60′ Αλεσάμι), Χαμάς, Ρέθιο (60′ Σαχάρ), Κολ, Ίλιεφ (60′ Νταμπό), Ζράντι (70′ Ντιγκίνι), Βα (85′ Χέντι), Πίττας.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Mπέλετς, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Φεράρι, Δώνης (90+3′), Νταουσβίλι (46′ Βιγιαφάνιες), Σαρφό, Εφραίμ (80′ Μαρκίνιος), Ντάλσιο, Μάγκλιτσα (70′ Ηλία).

Σκόρερ: – / Μαρκίνιος (πεν) 90+5′

Κίτρινες: – / Νταουσβίλι.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντόβερι (Ιταλία).

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Λίβιο Μαρινέλι (Ιταλία).

AVAR: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη αγώνα.

5′ Χωρίς κάποια ευκαιρία μέχρι στιγμής στο παιχνίδι.

7′ Φωνές από πλευράς Απόλλωνα για χέρι του Νταουσβίλι στην περιοχή. Έγινε έλεγχος από το VAR και ο Ιταλός διαιτητής, Ντανιέλε Ντόβερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο πόδι του Γεωργιανού κτύπησε η μπάλα.

8′ Ο Ζράντι απέφυγε το Σούσιτς από αριστερά, μπήκε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ αλλά έχασε τον έλεγχο της μπάλας.

10′ Σουτ του Ζράντι μέσα από την περιοχή ο Μπέλετς ήταν σε ετοιμότητα. Πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι.

12′ Κίτρινη κάρτα στον Νταουσβίλι, συμπλήρωσε απαγορευμένο αριθμό καρτών και χάνει ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια με Παραλίμνι και Δόξα.

12′ Πατάει καλύτερα ο Απόλλων στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, αλλά ο ρυθμός του αγώνα είναι αργός με πολλές προσωπικές μονομαχίες και φάουλ.

16′ Σέντρα σουτ του Φεράρι στην κλειστή γωνία του Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, ο Σέρβος “διάβασε” τη φάση και απέκρουσε.

22′ Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Απόλλωνα.

22′ Διακοπή στο παιχνίδι λόγω επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου. Πεδίο μάχης το Τσίρειο στάδιο.

25′ Είσοδος της ΜΜΑΔ στον αγωνιστικό χώρο για να επιβάλει την τάξη.

Διαβάστε επίσης: Καρέ-καρέ οι μάχες σώμα με σώμα οπαδών Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ (pics)

27′ Οπαδός του ΑΠΟΕΛ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συμπλοκών. Πήγε κοντά το ασθενοφόρο και τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων. Όπως μεταδόθηκε από τη Cytavision δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο προληπτικά.

30′ Ο διαιτητής ενημέρωσε τους αρχηγούς και τους ανθρώπους των δύο ομάδων ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Διαβάστε εδώ: Ντου οπαδών στο γήπεδο, επεισόδια, τραυματισμός και συλλήψεις (vid & pics)

39′ Συνέχεια στον αγώνα μετά από 15′.

39′ Κόρνερ του Κολ, κεφαλιά του Βούκασιν Γιοβάνοβιτς η μπάλα έξω.

42′ Απειλεί ξανά ο Απόλλων από κόρνερ, η κεφαλιά του Πίττα έφυγε έξω.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια Τσίρειο: Τρεις συλλήψεις, στο νοσοκομείο οπαδός του ΑΠΟΕΛ

47′ Σουτ του Μάγκλιτσα εκτός περιοχής η μπάλα έξω.

53΄Ζήτησε χέρι του Χαμάς στην περιοχή του Απόλλωνα ο Ντάλσιο. Στην επαναληπτική προβολή φάνηκε να έχει πίσω τα χέρια και κολλημένα στο σώμα ο αμυντικός των γαλάζιων.

57′ Σέντρα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ ο Βα δεν έπιασε όπως θα ήθελε ο ΑΠΟΕΛ.

58′ Δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ με τον Ντάλσιο! Ο Εφραίμ έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Ντάλσιο, ο οποίος σούταρε με μπόλικο φάλτσο και η μπάλα κτύπησε στο δεξί δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Από τρεις τελικές προσπάθειες οι δύο ομάδες, μια στον στόχο για τον Απόλλωνα, δύο για τον ΑΠΟΕΛ. 59%-41% η κατοχή της μπάλας υπέρ των πρωταθλητών. Διήρκησε 60′ το πρώτο ημίχρονο, αφού διακόπηκε για 15’ λόγω των επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς στο ταρτάν του γηπέδου.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. Ο Βιγιαφάνιες στη θέση του Νταουσβίλι. Αφήνει τον ΑΠΟΕΛ χωρίς καθαρό ¨κόφτη” ο Μιλόγεβιτς.

46′ Σουτ του Κολ, άστοχο.

55′ Ισορροπημένο το δεύτερο ημίχρονο στα πρώτα δέκα λεπτά, χωρίς ευκαιρίες.

56′ Εκτέλεση φάουλ του Κολ, ο Αρτυματάς έκανε την κεφαλιά ο Μπέλετς απέκρουσε.

58′ Λάθος του Αρτυματά, ο Εφραίμ μπήκε από πλάγια στην περιοχή του Απόλλωνα, έκανε φαλτσαριστό σουτ έξω. Είχε την επιλογή του Βιγιαφάνιες σε καλύτερη θέση, αλλά επέλεξε να κάνει ο ίδιος το σουτ.

60′ Τριπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Νταμπό, Σαχάρ, Αλεσάμι στις θέσεις των Ρέθιο, Αρτυματάς και Ίλιεφ.

69′ Τέταρτο κερδισμένο κόρνερ για τον ΑΠΟΕΛ, έναντι τριών του Απόλλωνα.

71′ Τακουνάκι του Σαρφό στον Μάριο Ηλία, αυτός σούταρε αλλά ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε. Πολύ καλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ο επιθετικός των γαλαζοκιτρίνων ελέγχεται για τη θέση του.

75′ Κίτρινη κάρτα στον Σεργίδη για διαμαρτυρία.

82′ Σέντρα του Νταμπό ο Βα έκανε το άλμα αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι και η προϋπόθεση ευκαιρίας για τον Απόλλωνα έκανε φτερά.

83′ Ωραία προσπάθεια του Δώνη από δεξία, έκανε την πάσα στον Μάριο Ηλία, ο οποίος έκανε κοντρόλ με το αριστερό και σούταρε με το δεξί αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιοβάνοβιτς.

87′ Συρτό σουτ του Ντιγκινί, ο Μπέλετς απέκρουσε με ευκολία.

90′ Δοκάρι για τον Απόλλωνα σε κεφαλιά του Πίττα μετά από σέντρα του Χαμάς.

90+3′ Πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ σε ανατροπή του Μαρκίνιος από τον Ντάλσιο. Ορθή η απόφαση του διαιτητή, έπαιξε απρόσεκτα ο Ελλαδίτης.

90+5′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με πέναλτι του Μαρκίνιος.

90+6′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, σουτ του Χέντι η μπάλα στο σώμα του Ντβάλι. Έγινε έλεγχος VAR και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε παράβαση ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ