aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ανθίζει το… τριφύλλι!

Ομόνοια: Ανθίζει το… τριφύλλι!

Το 15ο κύπελλο στην ιστορία της, θα διεκδικήσει η Ομόνοια στις 25 Μαΐου απέναντι στον Εθνικό, έχοντας τη μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να ολοκληρώσει τη σεζόν με ένα τρόπαιο αγκαλιά, αλλά πρωτίστως να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Η ομάδα του Νιλ Λένον, παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν με ποδοσφαιριστή λιγότερο από το 9ο λεπτό στον χθεσινό επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση (απευθείας αποβολή με κόκκινη κάρτα του Έκτορ Γιούστε), δεν έχασε τον αγωνιστικό προσανατολισμό της. Ακόμα και όταν ο Αμρ Ουάρντα (23΄) «απάντησε» στο γκολ του Άνταμ Λανγκ (6΄).

Διαχειρίστηκε το ματς, αμύνθηκε με ψυχραιμία, φτάνοντας εν τέλει στο ζητούμενο. Το 1-1 και σε συνδυασμένο με τη νίκη 2-0 στον πρώτο αγώνα, η Ομόνοια απογείωσε τους χιλιάδες φίλους της που έδωσαν έντονο πράσινο χρώμα στις κερκίδες του ΓΣΠ (15.987 εισιτήρια), ανανεώνοντας το ραντεβού σε ένα 20ήμερο. «Δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμα. Ο Εθνικός αξίζει να είναι εκεί. Δεν έχουμε περιθώριο για λάθος, πρέπει να τα κάνουμε όλα σχεδόν τέλεια», ήταν το μήνυμα του κόουτς των πρασίνων.

Η Ανόρθωση, τώρα, μόνο με τον εαυτό της μπορεί να τα έχει, παραδίδοντας μοιραία τα περσινά σκήπτρα στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Αγωνιζόμενη για 81 (και βάλε) λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα, απέτυχε να επιβάλει τους δικούς της «κανόνες» και «θέλω», παρά το γεγονός πως ισοφάρισε σχετικά νωρίς. Με εξαίρεση το δεύτερο μισό του α΄μέρους, διάστημα κατά το οποίο άσκησε πίεση στην αντίπαλο, από εκεί και πέρα ήταν ανήμπορη να διασπάσει τη συμπαγή αμυντική διάταξη των πρασίνων. Για να αντιληφθείτε, στο β΄ μέρος απείλησε με κεφαλιά του Κορέα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (67΄) και στις καθυστερήσεις με τον Καλτσά (90΄+5).

«Πιστεύω ότι η αποβολή δεν βοήθησε διότι δεν βρήκαμε τους χώρους, παρόλο που είχαμε δοκάρι. Αν έμπαινε, κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν», επισήμανε εμφανώς απογοητευμένος ο Τιμούρ Κετσπάγια. «Αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρήσουμε στο πρωτάθλημα, έχουμε τρία ματς και σε αυτά πρέπει να εξασφαλίσουμε εισιτήριο για την Ευρώπη», πρόσθεσε. Βλέπετε, η 5η θέση που βρίσκεται η «Κυρία, δεν εξασφαλίζει πλέον έξοδο στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

«Έλειπαν κάποιοι παίκτες που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην παρουσία της ομάδας όλη τη σεζόν… Να έρχεσαι εδώ με το εις βάρος 0-2, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Δεν μπορούσαμε να βρούμε το κλειδί και να ανοίξουμε την αμυντική λειτουργία της Ομόνοιας. Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι», ανέφερε ο Γεωργιανός.

Στον αντίποδα, ο κόουτς του «τριφυλλιού» αφού εκθείασε τους παίκτες του, λέγοντας πως αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια, στάθηκε στην αποβολή του Γιούστε. «Για μένα δεν ήταν κόκκινη κάρτα. Έγιναν και άλλα πράγματα στο παιχνίδι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν κόκκινη. Ήταν μεγάλο χτύπημα να βρεθούμε με δέκα παίκτες στο 9’». Σημείωσε επίσης πως ο Λοΐζου ήταν καταπληκτικός και ότι «μπορεί πραγματικά να γίνει ένα αστέρι από την Κύπρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ