aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑυτό που συμβαίνει με την Ομόνοια, είναι αδιανόητο

Αυτό που συμβαίνει με την Ομόνοια, είναι αδιανόητο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μην της λέτε για ντέρμπι, την πληγώνετε. Αυτό που συμβαίνει με την Ομόνοια, είναι αδιανόητο. Να μην μπορεί να κερδίσει αγώνα απέναντι στους λεγόμενους μεγάλους αντιπάλους. Το κακό άρχισε από τις 17 Φεβρουαρίου 2018, όταν έχασε από τον ΑΠΟΕΛ με 2-1, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής για τη σεζόν 2017-18. Μέχρι και το τέλος δεν μπόρεσε να… σταυρώσει πόντο σε ντέρμπι, με εξαίρεση το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Απόλλωνα όπου επικράτησε με 1-0.

Παιχνίδι που έπρεπε απλώς να γίνει, πλήρως αδιάφορο και με τον αντίπαλό της να παίζει με την εφεδρική ομάδα. Το αρνητικό αυτό φαινόμενο για το «τριφύλλι» συνεχίζεται και στην τρέχουσα περίοδο, αφού στα πρώτα δύο ντέρμπι δέχθηκε ισάριθμες ήττες, μάλιστα χωρίς να σκοράρει. Πρόκειται για μεγάλη αδυναμία, που θα πρέπει να αποβάλει η Ομόνοια εάν θέλει να ελπίζει σε μια πετυχημένη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφουν οι Ολίβα και Μαριάνι

Είναι σημαντικό και επιβάλλεται για μιαν ομάδα που έχει ψηλούς στόχους να κερδίζει τα «δικά» της ματς, απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες όπως έκαναν οι πράσινοι με Αλκή και Παραλίμνι, έστω και με το στενό 1-0. Ωστόσο, τη διαφορά την κάνεις στα μεγάλα παιχνίδια, αυτά που πέρα από βαθμούς προσφέρουν και πολλά άλλα και κυρίως δυναμική και αυτοπεποίθηση. Είναι αυτά που διαμορφώνουν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Η έλλειψη του εύκολου γκολ και γενικότερα ο τρόπος παιχνιδιού των πρασίνων, δεν τους επέτρεψε να έχουν βαθμολογικό κέρδος απέναντι σε ΑΕΚ και Απόλλωνα. Υπάρχει ο χρόνος για βελτίωση, το πρωτάθλημα είναι μόλις στην αρχή και αν θέλει η Ομόνοια να φθάσει ψηλά, θα πρέπει άμεσα να αρχίσει να παίρνει και ντέρμπι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι… αντίπαλες τελικές και η μοναδική ευθύνη του Μεχίας

Η τελευταία φορά που κέρδισε η Ομόνοια σε ντέρμπι (εξαιρουμένου πάντα του τελευταίου της περσινή σεζόν με τον Απόλλωνα), ήταν στις 7 Φεβρουαρίου. Επικράτησε με 2-1 της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», μάλιστα με ανατροπή, με δύο γκολ του Ντέρμπισαϊρ. Ακολούθως, έχασε τρεις φορές από τον ΑΠΟΕΛ (1-2, 0-2, 1-4), δύο από τις ΑΕΛ (1-2, 1-2), ΑΕΚ (1-3, 0-2), Ανόρθωση (1-2, 1-2) και μια από τον Απόλλωνα (0-3).

ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΜΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΦΕΤΟΣ

ΑΕΚ – Ομόνοια 1-0
Ομόνοια – Απόλλων 0-2

ΠΕΡΣΙ

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 2-1
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ 0-2
ΑΕΛ – Ομόνοια 2-1
Ομόνοια – ΑΕΚ 1-3
Ομόνοια – Ανόρθωση 1-2
Απόλλων – Ομόνοια 3-0
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 4-1
Ομόνοια – ΑΕΛ 1-2
ΑΕΚ – Ομόνοια 2-0
Ανόρθωση – Ομόνοια 2-1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ