aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈτοιμος για μεγάλη καριέρα ο Φιντέλις!

Έτοιμος για μεγάλη καριέρα ο Φιντέλις!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Από την τελευταία μεγάλη επιτυχία της ΑΕΛ που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2011-12, η οποία οδήγησε τους γαλαζοκίτρινους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (2012-13), μέχρι τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, οι οπαδοί της Λεμεσιανής ομάδας επιθυμούσαν να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά του Ντεντέ Καρβάλιο.

Ένας παίκτης που να μοιάζει με αδιαπέραστο «βράχο» στο κέντρο. Ασχέτως αν τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν άλλοι δύο αξιόλογοι ανασταλτικοί μέσοι στο ρόστερ όπως οι Μάρκο Σοάρες και Μάριος Νικολάου, κανείς στο οικοδόμημα της ΑΕΛ δεν ξεχνάει την συνεισφορά του Αγκολέζου «κόφτη».

Εξ ου και η επιθυμία να αποκτηθεί κάποιος που να του μοιάζει, τόσο στον σωματότυπο, όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Και να που η ΑΕΛ κατάφερε συμφωνήσει με την Πόρτο και να αποκτήσει στις αρχές του περασμένου Ιουνίου έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά ενός ακόμη δυναμικού «κόφτη» και ασφαλώς αναφερόμαστε στον Νιγηριανό χαφ Φιντέλις Ιρένε.

Ο 21χρονος άσος μέχρι στιγμής συγκαταλέγεται στους ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στους έξι ευρωπαϊκούς αγώνες που έδωσαν οι γαλαζοκίτρινοι, ενώ η θέση του στους βασικούς ενόψει των εγχώριων διοργανώσεων μοιάζει να είναι καπαρωμένη. Ο Ιρένε παρόλο που είναι παίκτης καταλόγου Β’, είναι έτοιμος να κτίσει μεγάλη καριέρα. Δείχνει πως είναι μεγάλη πάστα ποδοσφαιριστή και συνδυάζει τη δύναμη με την τεχνική.

Είναι σπουδαίος μέσος και όσο αυξάνει τον χρόνο συμμετοχής του, αποκτά και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η ΑΕΛ πέτυχε διάνα με την απόκτησή του στην προσπάθεια που κάνει ο Μπρούνο Μπαλταζάρ να παρουσιάσει μία δυνατή ομάδα στον ανασταλτικό τομέα και επίσης είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση οποιωνδήποτε αδυναμιών παρουσιαστούν στην «καρδιά» της οπισθοφυλακής.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Ιρένε ο οποίος απουσιάζει με άδεια στην πατρίδα του, ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή (Global Sports) και στην «ανάκριση» από τους συμπατριώτες του ρεπόρτερ, συμπεριλαμβανόταν και η ΑΕΛ. «Ξεκίνησα την καριέρα μου απ’ την Πόρτο, στην Πορτογαλία, ήμουν στη 2η ομάδα. Έμαθα πολλά εκεί. Στη συνέχεια πήγα στην Πορτιμονένσε και τους βοήθησα να ανέβουν στην Α’ κατηγορία. Τώρα πήγα στην ΑΕΛ Λεμεσού, στην Κύπρο. Όταν πήγα εκεί είδα μια πολύ μεγάλη πρόκληση, οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές και όλα είναι μια χαρά», ήταν τα λόγια του νεαρού άσου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ