aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Περιμένουν μόνο πρόστιμο

Την υπερασπιστική της γραμμή έχει ετοιμάσει η ΑΕΚ για σήμερα που θα απολογηθεί ενώπιον της Πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λιγκ. Η Ένωση πήρε νωρίτερα στα χέρια την κλήση της σε απολογία για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που μέσα στα αρκετά άρθρα που αναφέρονται, υπάρχει και ένα που προβλέπει αφαίρεση βαθμών. Οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων» δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Μπορεί το κατηγορητήριο με το οποίο η ΠΑΕ ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ να είναι βαρύ και θεωρητικά να υπάρχει κίνδυνος προστίμου 50.000 έως 250.000 ευρώ, τιμωρίας της έδρας για δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και επιπλέον αφαίρεσης τριών βαθμών, ωστόσο στις τάξεις της «Ένωσης» υπάρχει αισιοδοξία πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες συνέπειες.

Κι αυτό γιατί η έκθεση της αστυνομίας τονίζει ξεκάθαρα ότι τα επεισόδια συνέβησαν πέραν του προελέγχου εισιτηρίων, ενώ προσθέτει και αναφέρει ότι για την είσοδο των ΜΑΤ στην θύρα 35 τονίζεται ότι έγινε προκειμένου να υπάρξει σύλληψη οπαδού και πως δεν υπήρξε περαιτέρω ένταση. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα στην ΑΕΚ να είναι σίγουροι ότι θα καταφέρουν ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της λίγκας να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει θέμα βιαιοπραγίας στον «εν γένει χώρο του γηπέδου», κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι προϋποθέσεις εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου. Όλα αυτά τα έχει ετοιμάσει το νομικό επιτελείο της ομάδας, καθώς και τη γενική υπεράσπισης της Ένωσης για τη συγκεκριμένη κλήση που καλείται να απολογηθεί σήμερα.

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση όσον αφορά την καταγγελία του Ολυμπιακού που ζητά αφαίρεση βαθμών από την Ένωση και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τώρα που βλέπουν ότι δεν μπορούν αγωνιστικά να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, έχουν επιδοθεί στις καταγγελίες για αφαιρέσεις βαθμών. Καταγγελίες παντελώς αστήρικτες νομικά, που προδίδουν τον πανικό τους».

«Κλειδώνει» στις 31.800 θέσεις

Πριν από δύο ημέρες, ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και είχε συνάντηση με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο και τους μηχανικούς της Dimand. Ο λόγος της συνάντησης ήταν τα λειτουργικά θέματα του γηπέδου, αλλά και ο σχεδιασμός, με τις κερκίδες, τους χώρους ασφαλείας και πολλά άλλα θέματα να συζητιούνται ανάμεσα στις τρεις πλευρές. Αυτό που φαίνεται ότι έκλεισε ως θέμα είναι η χωρητικότητα του γηπέδου, καθώς σύμφωνα με την «Ώρα», συμφωνήθηκε ότι οι θέσεις θα είναι 31.800, βάσει των υπολογισμών που έγιναν την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων VIP.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ