aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΟμπράντοβιτς: Δεν έφυγα λόγω μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό

Ομπράντοβιτς: Δεν έφυγα λόγω μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στο sdna.gr απαντώντας σε ερωτήματα που του υπέβαλαν οι φίλαθλοι σχετικά με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τη Φενέρμπατχτσε, το μέλλον του και το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία:

Για το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό: «Είμαι στη Φενέρμπαχτσε. Έχω συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια και αισθάνομαι πολύ ευτυχής εδώ. Και πιο σημαντικό από το συμβόλαιο είναι οτι έχω έναν πρόεδρο και κόσμο που με κάνουν ευτυχισμένο. Με σέβονται και τους σέβομαι. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι το μόνο που σκέφτομαι είναι ο επόμενος αγώνας και αυτός είναι αύριο με την Τόφας Μπούρσα.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Κοιτάω μόνο το σύντομο μέλλον. Κι από τη στιγμή που υπέγραψα για τρία χρόνια το μυαλό είναι μόνο εδώ.

Έχω συμβόλαιο με τη Φενέρ για τα επόμενα χρόνια και δεν σκέφτομαι πιο μακριά. Δεν μπορώ να σκέφτομαι πιο μακριά από το 3ετες συμβόλαιο που έχω με τη Φενέρ».

Για τους λόγους που έφυγε από τον Παναθηναϊκό το 2012 και γιατί «άφησε» τους νέους Έλληνες παίκτες να πάνε στον Ολυμπιακό: «Όλα όσα έγιναν το 2012 τα εξήγησα. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουμε πίσω και να πούμε κάτι παραπάνω. Είμαι πολύ περήφανος για όσα έγιναν τα 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Για το δεύτερο μέρος της ερώτησης είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για κάτι που συνέβη πριν από χρόνια και διαφορετικές περιπτώσεις. Δεν εξαρτώνται όλα από εμένα».

Για το αν ήταν αγωνιστικοί και οικονομικοί οι λόγοι που έφυγε από τον Παναθηναϊκό ή αν είχαν να κάνουν με θέματα σεβασμού: «Τα έχω εξηγήσει όλα. Τώρα δεν έχει σημασία να γυρίσουμε πίσω. Και πιστεύω οτι οι οπαδοί ξέρουν πολύ καλά. Γνωρίζουν την αλήθεια».

Για το αν θα έμενε αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρίξει το μπάτζετ το 2012: «Αυτό το έχω πει πολλές φορές. Τίποτα δεν είχε σχέση με το μπάτζετ. Ποιο ήταν το μπάτζετ το 2004 και το 2005. Έφυγα τότε; Ενώ παίζαμε στο γήπεδο του Σπόρτιγκ και αφού έφυγε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ο Μποντιρόγκα; Έφυγα τότε; Γιατί λοιπόν ρωτάτε για το μπατζετ;».

Για το αν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό: «Έχω μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό είναι αδύνατο για εμένα. Εχω πάντα στην καρδιά μου τον Παναθηναϊκό και δεν μπορώ να πάω στον Ολυμπιακό ή σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα».

Για την πιο δύσκολη και την πιο εύκολη Euroleague που κατέκτησε ως προπονητής: «Πιο δύσκολη το 2009. Εξήγησα το γιατί πριν. Εύκολη δεν υπάρχει! Τίποτα δεν κατακτάται εύκολα».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι ήδη All star player. Είμαι βέβαιος ότι θα βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και θα γίνει ένας από τους κορυρφαίους παίκτες στο ΝΒΑ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ