aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑκρίτας – Ολυμπιακός 2-1: Τον κέρδισε και τον τράβηξε προς τον βυθό (vid)

Ακρίτας – Ολυμπιακός 2-1: Τον κέρδισε και τον τράβηξε προς τον βυθό (vid)

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ακρίτας. Η ομάδα της Χλώρακας επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού, στο «Στέλιος Κυριακίδης» για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ του πρωταθλήματος.

Η ουραγός ομάδας στη βαθμολογία ζευγάρωσε τις επιτυχίες της μετά το «διπλό» επί της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και έστειλε το μήνυμα πως δεν παραδίδει τα «όπλα». Πέτυχε την πέμπτη νίκη της στη σεζόν (ξεπέρασε κατά μία τον Ολυμπιακό) και έφθασε στους 20 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον 13η θέση και 13 κάτω από τις θέσεις παραμονής στην Κατηγορία.

Παρά το γεγονός πως διατηρεί ελάχιστες πιθανότητες για παραμονή, ο Ακρίτας δεν ύψωσε λευκή σημαία, αλλά ανάστημα. Κέρδισε τον Ολυμπιακό με πρωταγωνιστή και σκόρερ των δύο τερμάτων του τον Χαβιέρ Εράσο. Ο Ισπανός με κεφαλιά στο 12’ μετά τη σέντρα του Λόπες έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ντένις Λαχτιόνοφ και στο 69’ πήρε το… ριμπάουντ μετά το δοκάρι του του ίδιου ποδοσφαιριστή και παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Μολ.

O Oλυμπιακός ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με τον Ντουρμισάι (55′) να βρίσκει δίχτυα στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, είχε δοκάρι με τον Έσελινγκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και με μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε ματς έμεινε στους 23 βαθμούς. Η κλεψύδρα για την ομάδα του Νεντίμ Τούτιτς άδειασε ακόμα πιο πολύ και πλέον οι μαυροπράσινοι πρέπει να μεταμορφωθούν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακρίτας (Ντένις Λαχτιόνοφ): Πεντρέου, Καραγιάννης (60′ Αραούχο), Σαραβάνια, Μεντίμορετς, Άμπραχαμ, Εράσο, Κονέ (90’+1 Ντραμέ), Σέχιτς, Γαβριήλ, Λόπες (90’+1 Κλεμέντε), Τόρες (84′ Πικής).

Ολυμπιακός (Νεντίμ Τούτιτς): Μολ, Γκόρουπετς (90′ Σάλι), Μουκτάρης (46′ Μπάρντι), Έσελινγκ, Νάνι (84′ Χέντρικς),  Καλίλι, Χαραλάμπους (46′ Κα), Πεχλιβάνης, Αλσέους, Ντουρμισάι, Ενόχ (46′ Κορομά).

Σκόρερ: Εράσο 12′, 69′ / Nτουρμισάι 55′

Κίτρινες: Αραούχο / Αλσέους, Έσελινγκ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης»

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

Α’ Βοηθός: Κωμοδρόμος Ηράκλης

Β’ Βοηθός: Κοντεμενιώτης Γιώργος

4ος: Αντωνίου Μάριος

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ