aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΓιαρμολένκο: «Ύποπτο» έμβασμα, μετά απ' αυτό στη Ντιναμό Κιέβου (Κύπρου) Ltd

Γιαρμολένκο: «Ύποπτο» έμβασμα, μετά απ’ αυτό στη Ντιναμό Κιέβου (Κύπρου) Ltd

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ακόμη ψάχνουν να βρουν άκρη στην Ουκρανία με τη μετεγγραφή του Αντρέι Γιαρμολένκο από την Ντιναμό Κιέβου στην Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2017, έναντι 25.000.000 ευρώ, με τα χρήματα να μην πηγαίνουν κατευθείαν στα ταμία του ουκρανικού συλλόγου, αλλά σε μια εταιρεία που δημιουργήθηκε στην Κύπρο λίγους μήνες προηγουμένως (19/1/2017) με την ονομασία Ντιναμό Κιέβου (Κύπρου) Ltd.

Η εν λόγω εταιρεία είναι αναγνωρισμένη από το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη στην Κύπρο έχει την έδρα της στη Λεμεσό και εκπροσωπείται από τρία πρόσωπα κυπριακής καταγωγής και με τη μεταφορά των χρημάτων σε αυτήν, η Ντιναμό Κιέβου γλύτωσε φόρους στο ουκρανικό κράτος αλλά και καταβολή αποζημίωσης ύψους 1.250.000 ευρώ σε τέσσερις ακαδημίες (Γιουνίστ Τσέρνιχιφ, Ντέσνα Τσέρνιχιφ, Λοκομοτίβ Κιέβου, Βιντράβνι Κιέβου) για δικαιώματα ανάπτυξης του παίκτη. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν η Γιουνίστ Τσέρνιχιφ, ακαδημία στην οποία ο διεθνής Ουκρανός επιθετικός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ζητούσε τα λεφτά που εδικαιούτο.

Αντ’ αυτού, όπως αποκαλύπτει σήμερα η ιστοσελίδα «www.unn.com.ua», για άγνωστους λόγους τον Ιανουάριο του 2018 έγινε «ύποπτο» έμβασμα 150.000 ευρώ από την Ντιναμό Κιέβου στην ακαδημία «Chernihiv Regional Football Club “Yunost”», που δεν έχει καμία σχέση με τη μητρική ακαδημία του Αντρέι Γιαρμολένκο. Η είδηση αυτή εξόργησε ακόμη πιο πολύ τον Γκενάντι Προκοπόβιτς, διευθυντή της ακαδημίας Γιουνίστ Τσέρνιχιφ: «Θα αποταθώ στη FIFA, αφού βλέπω ότι η διοίκηση του Ντιναμό Κιέβου δεν θέλει να πληρώσει τα χρήματα για δικαιώματα ανάπτυξης», δήλωσε και τόνισε ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να έρθει σε συμφωνία με την Ντιναμό Κιέβου δεν βρήκε ανταπόκριση εδώ και δύο χρόνια.

Από τις 21 Μαρτίου 2018 μέχρι σήμερα η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας ερευνά την υπόθεση Γιαρμολένκο και εξετάζει ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται με φυλάκιση από 5 έως 12 χρόνια. Επίσης, για την υπόθεση έχει πλέον εμπλακεί και το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU), μια υπηρεσία που δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει τη διαφθορά που φτάνει μέχρι και τα υψηλότερα στρώματα στη χώρα. Η ιστορία πάντως δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα, καθώς η Δυναμό Κιέβου αρνείται να παραδώσει τα πιστοποιητικά για τη μετεγγραφή του παίκτη υπό τη μορφή που επιμένει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουκρανίας.

Ακολουθεί έγγραφο που αποκάλυψε πέρσι η ιστοσελίδα «pravda.football» για την υπόθεση με τον Αντρέι Γιαρμολένκο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ