aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Παίδων: Ο απολογισμός της προκριματικής φάσης

Εθνική Παίδων: Ο απολογισμός της προκριματικής φάσης

Ο απολογισμός της Δευτέρας κατέταξε 3η την Εθνική μας στο δωδέκατο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 αλλά με αρκετές πιθανότητες να συνεχίσει στην επόμενη φάση.

Στον Elite round θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο (σύνολο 26) και για να φτάσουμε στις 30 θα προκριθούν και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των δεκατριών ομίλων. Ο βαθμός της ισοπαλίας στο 1-1 της πρεμιέρας με τη Σουηδία (ισοφαριστήκαμε στις καθυστερήσεις) κράτησε ανοικτή την πόρτα της πρόκρισης και το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση της δράσης και στους δεκατρείς ομίλους.

Η Εθνική μας μετά το 1-1 με τη Σουηδία ηττήθηκε με 1-0 από την Πολωνία και χθες νίκησε με 5-0 το Σαν Μαρίνο. Πρώτη τερμάτισε η Πολωνία με 7 βαθμούς, ακολούθησε η Σουηδία με 5 βαθμούς, τρίτη η Κύπρος με 4 βαθμούς και τελευταίο χωρίς βαθμό το Σαν Μαρίνο.

«Ο τελικός βαθμολογικός απολογισμός σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικός της προσπάθειας που κατέβαλε αλλά ούτε και της παρουσίας που είχε η ομάδα μας σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου, πάλεψαν σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο και θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε απευθείας το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ελπίζω τελικά να είμαστε στις καλύτερες τρίτες ομάδες και να επιβραβευτεί έστω και κάπως αργά η συνολική προσπάθεια της Εθνικής μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Γιάννος Οκκάς.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει οριστικά και μέχρι τώρα από τις τρίτες ομάδες μόνο τα Σκόπια έχουν καλύτερο απολογισμό από την Κύπρο.

Χρόνος συμμετοχής

Τρεις ποδοσφαιριστές δεν έχασαν ούτε λεπτό στους αγώνες που έδωσε η ομάδα μας στα Κούκλια. Ο αρχηγός Λευτέρης Χατζηκωνσταντής, ο Δανιήλ Παρούτης και ο Ανδρόνικος Κακουλλής συμμετείχαν και στα 240 λεπτό.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννος Οκκάς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους 20 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Αναλυτικά ο χρόνος συμμετοχής στους τρεις αγώνες της προκριματικής φάσης:

Λευτέρης Χατζηκωνσταντή 240
Δανιήλ Παρούτης 240
Ανδρόνικος Κακουλλή 240
Χάρης Καψός 251
Θωμάς Νικολάου 211
Ραφαήλ Μάμας 205
Αγάπιος Βρίκκης 193
Θεόδωρος Ανδρονίκου 178
Χρίστος Τρύφωνος 160
Σάββας Νικολάου 160
Γιώργος Ναούμ 148
Μιχάλης Κωνσταντινίδης 92
Γιώργος Θεοδουλίδης 80
Μαρίνος Τζιωνής 55
Γιώργος Θεοδοσίου 47
Δημήτρης Αβραάμ 47
Ανδρέας Παπαδόπουλος 40
Δημήτρης Ράσπας 35
Παναγιώτης Γεωργίου 29
Ιάσωνας Ορφανίδης 25

Τα έξι τέρματα της Εθνικής μας πέτυχαν οι Αγάπιος Βρίκκης, Χάρης Καψός, Δανιήλ Παρούτης, Ραφαήλ Μάμας, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Ράσπας.

Συνοπτικά το σκηνικό με τους δεκατρείς ομίλους της προκριματικής φάσης:

1ος όμιλος: Συμμετέχουν Βέλγιο, Μάλτα, Βόρειος Ιρλανδία και Ελβετία και οι αγώνες θα αρχίσουν στις 26 Οκτωβρίου στη Μάλτα.

2ος όμιλος: Μετά από δύο αγωνιστικές Κροατία και Ισπανία βρίσκονται στους έξι βαθμούς και ακολουθούν χωρίς βαθμό Αλβανία και Λιχνεστάιν. Στο αυριανό φινάλε θα γίνουν οι αγώνες Κροατία – Ισπανία και Λιχνεστάιν – Αλβανία.

3ος όμιλος: Η δράση ολοκληρώθηκε με πρώτη το Ισραήλ (9 βαθμοί) και δεύτερη τερμάτισε η Τσεχία με 4 βαθμούς. Τον ίδιο απολογισμό εξασφάλισε και η τρίτη Τουρκία και τελευταία χωρίς βαθμό η Αρμενία.

4ος όμιλος: Προκρίθηκαν Φινλανδία και Ισλανδία με 7 βαθμούς και ακολούθησαν με 3 βαθμούς η Ρωσία και χωρίς βαθμό τα Νησιά Φαρόε.

5ος όμιλος: Μετά από δύο αγωνιστικές Σερβία και Ελλάδα βρίσκονται στους έξι βαθμούς και ακολουθούν χωρίς βαθμό Νορβηγία – Γιβρατάρ. Στο σημερινό φινάλε θα γίνουν οι αγώνες Γιβραλτάρ – Νορβηγία και Ελλάδα – Ισπανία.

6ος όμιλος: Μετά από δύο αγωνιστικές Γαλλία και Σλοβενία βρίσκονται στους έξι βαθμούς και ακολουθούν χωρίς βαθμό Λευκορωσία και Καζακστάν. Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (25 Οκτωβρίου) Σλοβενία – Γαλλία και Λευκορωσία – Καζακστάν.

7ος όμιλος: Μετά από μια αγωνιστική Σκοτία και Δανία έχουν από τρεις βαθμούς και χωρίς βαθμό Ανδόρρα και Εσθονία. Εκκρεμούν οι αγώνες Δανία – Ανδόρρα, Σκοτία – Εσθονία (25/10) και Δανία – Σκοτία και Εσθονία – Ανδόρρα (28/10). Ο όμιλος διεξάγεται στην Εσθονία.

8ος όμιλος: Εδώ είχαμε τριπλή ισοβαθμία με πέντε βαθμούς για Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Σλοβακία και Σκόπια και χωρίς βαθμό η Μολδαβία. Προκρίθηκαν στον elite round Βοσνία / Ερζεγοβίνη και Σλοβακία και μέχρι τώρα τα Σκόπια προκρίνονται μέσα από τη διαδικασία των καλύτερω τρίτων ομάδων.

9ος όμιλος: Προκρίθηκαν Ουγγαρία (9 βαθμοί) και Ολλανδία (6 βαθμοί). Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ουαλία με 3 βαθμούς και τελευταίο το Κόσσοβο χωρίς βαθμό.

10ος όμιλος: Η δράση άρχισε χθες στη Ρουμανία με τους αγώνες Αυστρία – Λουξεμβούργο (2-1) και Λιθουανία – Ρουμανία (1-2).

11ος όμιλος: Προκρίθηκαν Ιρλανδία (9 βαθμοί) και Ουκρανία (6 βαθμοί). Τρίτο το Αζερμπαϊτζάν με τρεις βαθμούς και τελευταία χωρίς βαθμό η Βουλγαρία.

12ος όμιλος: Ο όμιλος της Εθνικής μας που ολοκληρώθηκε χθες και πρώτη τερμάτισε η Πολωνία με δεύτερη τη Σουηδία.

13ος όμιλος: Συμμετέχουν Ιταλία, Γεωργία, Λετονία και Μαυροβούνιο και η αγωνιστική δράση θα αρχίσει σήμερα στη Γεωργία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ