aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣΣτενές οι σχέσεις της κυπριακής ακαδημίας GPS με Βοστόνη και Βαλένθια

Στενές οι σχέσεις της κυπριακής ακαδημίας GPS με Βοστόνη και Βαλένθια

Επισκέψεις από τα κεντρικά της Global Premier Soccer (GPS) στην Κύπρο και μετάβαση εκπρόσωπου της ακαδημίας GPS/Valencia Cyprus στην Ισπανία περιλάμβανε ο Μάρτιος για την ποδοσφαιρική ακαδημία με έδρα το αθλητικό κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο. Στην Κύπρο ταξίδεψε στα τέλη Μαρτίου ο διευθυντής εκπαίδευσης και πρόσληψης της GPS κ. Ross Weatherstone, ενώ νωρίτερα ο διευθυντής της ακαδημίας κ. Χαράλαμπος Σπύρου μετέβη στη Βαλένθια για εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Αρχίζοντας από την επίσκεψη του κ. Weatherstone στην Κύπρο, ο Βρετανός διευθυντής της GPS παρευρέθηκε στις 25 Μαρτίου στα ετήσια δοκιμαστικά του ΠΑ.Σ.Π., όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πέραν από 60 γονείς και να τους ενημερώσει για τις ευκαιρίες εξασφάλισης ποδοσφαιρικών υποτροφιών στις ΗΠΑ. Η αμερικάνικη GPS (η οποία συνεργάζεται στην Ευρώπη στον τομέα των ακαδημιών με την ισπανική Βαλένθια) μόνο πέρσι εξασφάλισε σε 500 νεαρούς ποδοσφαιριστές απ΄ όλο τον κόσμο υποτροφίες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, νούμερο που τη βάζει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Ο κ. Weatherstone είχε παράλληλα την ευκαιρία να παρακολουθήσει προπονήσεις των παιδιών στην ακαδημία στο Στρόβολο και να συναντηθεί με τους προπονητές της ακαδημίας.

«Είμαστε από τα μεγαλύτερα κλαμπ»

«Ήταν πολύ σημαντική η επίσκεψη μου στην Κύπρο, αφού ήθελα να δω από πρώτο χέρι τον τρόπο λειτουργίας της κυπριακής μας ακαδημίας», τόνισε ο κ. Ross Weatherstone, ο οποίος συνέχισε: «Η προσοχή μας στην GPS παγκόσμια είναι στην αύξηση της συνδεσιμότητας μεταξύ των ακαδημιών, κάτι που επιτυγχάνεται και με την επιλογή των κορυφαίων προπονητών να πάνε στις ΗΠΑ για να δουλέψουν». Η GPS εργοδοτεί πέραν των 400 προπονητών στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται πως από το τεχνικό τιμ της κυπριακής ακαδημίας θα μεταβεί σύντομα στην Αμερική προπονητής για εκπαιδευτική εργασία, με όλα τα έξοδα πληρωμένα (πτήσεις, διαμονή, μισθούς, μετακίνηση κ.α.). «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους νεαρούς προπονητές μας», τονίζει από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Σπύρου.

Ο κ. Weatherstone εξήγησε πως η «GPS δουλεύει με 23 χιλιάδες νέους στις ΗΠΑ και άλλους 25 χιλιάδες στον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ διεθνώς και λόγω αυτού πρέπει το επίπεδο μας να είναι ανάλογο. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο Άμπι (σ.σ. Χαράλαμπος) στην Κύπρο αλλά και στις άλλες μας ακαδημίες, δουλεύουν όπως πρέπει. Γι΄ αυτό δίνουμε σε όλες τις ακαδημίες μας πλήρη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως μάρκετινγκ, σεμινάρια κ.α.».

Όσον αφορά τη συνεργασία της GPS με τη Βαλένθια, ο κ. Weatherstone τονίζει: «Στις ΗΠΑ η GPS είναι πέραν από ακαδημία και σύλλογος, όμως διεθνώς είναι ακαδημία, έτσι χρειαζόμαστε τέτοιους συνεργάτες. Έχουμε πλήρη πρόσβαση στην ισπανική ακαδημία, προσφέροντας μοναδική ευκαιρία στους νέους μας να πάνε ψηλά. Όσον αφορά την Κύπρο, βλέπω ότι όλοι μιλάτε αγγλικά, είναι εξαιρετικές οι συνθήκες για τα άτομα να δουλέψουν εδώ και δεν σας βλέπουμε σαν κάποιο μικρό νησί, αλλά ως μια καινούργια αγορά για εμάς».

Επίσκεψη στη Βαλένθια

Εξάλλου, στα μέσα Μαρτίου 2019, ο διευθυντής της ακαδημίας κ. Χαράλαμπος Σπύρου, μετέβη στη Βαλένθια, όπου πέρασε τέσσερις μέρες στο προπονητικό κέντρο των «νυχτερίδων», αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες, τις οποίες θα μεταφέρει στην ακαδημία στην Κύπρο. Ο ίδιος τόνισε: «Στη διαμονή μας στο προπονητικό κέντρο, παρακολουθήσαμε αρκετά σεμινάρια και είδαμε προπονήσεις των ομάδων U6 μέχρι U23, κάτι πολύ σημαντικό, αφού μέσα από τέτοιες εμπειρίες βλέπεις πως λειτουργούν σε άλλες, μεγαλύτερες, χώρες. Στην Ισπανία ταξίδεψαν εκπρόσωποι των ακαδημιών της GPS από Αμερική, Ισπανία, Ελλάδα, Αγγλία, Βουλγαρία, Πορτογαλία και Ιταλία, έτσι ήταν εξαιρετική ευκαιρία να γνωριστούμε. Από την Αμερική ήρθε ο CEO της GPS κ. Joe Bradley, δείχνοντας το πόσο στενά συνδέονται οι ακαδημίες σε όλο τον κόσμο με τα κεντρικά στη Βοστόνη».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ακαδημία GPS / Valencia Cyprus, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook, στο facebook.com/GPS.VALENCIA.CYPRUS.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ