aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤερματοφύλακας σέντερ φορ! Το ξανάκανε με τον Νεοκλέους ο Τάκης Αντωνίου πριν 33 χρόνια

Τερματοφύλακας σέντερ φορ! Το ξανάκανε με τον Νεοκλέους ο Τάκης Αντωνίου πριν 33 χρόνια

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, ένας τερματοφύλακας να αγωνίζεται σε άλλη θέση, όπως έγινε στον αγώνα της ΠΑΕΕΚ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα εις διπλούν!

Η προσφυγική ομάδα λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετώπισε, μεταξύ των οποίων και οι ασθενείς με κορωνοϊό, είχε στον πάγκο μόνο δύο παίκτες, κι αυτοί ήταν οι δύο αναπληρωματικοί τερματοφύλακες, ο Παναγιώτου και ο Μαυρομούστακος.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, και ο Παναγιώτου και ο Μαυρομούστακος πήραν θέση στο γήπεδο. Μόνο που δεν αγωνίστηκαν κάτω από τα γκολπόστ στη θέση του Πρόσεκ. Είναι σίγουρα μία από τις λίγες περιπτώσεις παγκοσμίως που την ίδια στιγμή ήταν στον αγωνιστικό χώρο τρεις τερματοφύλακες ταυτόχρονα!

Στην ιστορία του ποδοσφαίρου, σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν σε άλλη θέση. Μια τέτοια περίπτωση στο κυπριακό ποδόσφαιρο έγινε τη σεζόν 1988-89, πριν από 33 χρόνια δηλαδή.

Τότε, όταν ο προπονητής του Κεραυνού Στροβόλου, Τάκης Αντωνίου χρησιμοποίησε ως σέντερ φορ τον τερματοφύλακα της ομάδας του, Νεοκλή Νεοκλέους! Ήταν ένας τερματοφύλακας πολύ καλός χειριστής της μπάλας, κάτι που διαπίστωσε από τις προπονήσεις ο Τάκης Αντωνίου και τον έριξε στη μάχη, σε εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας, στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει. Τελικά δεν τα κατάφερε και ο Εθνικός Άχνας νίκησε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με 1-0.

«Ο κύριος Αντωνίου θα με χρησιμοποιούσε ως σέντερ φορ στην αρχική ενδεκάδα, αλλά υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις κι έτσι έμεινα στον πάγκο. Τελικά, όμως, με χρησιμοποίησε ως αλλαγή δέκα λεπτά πριν το τέλος», δήλωσε στο Goal.com.cy, o Νεοκλής Νεοκλέους.

Αν και με το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική τερματοφυλάκων, στη συνέχεια αποσύρθηκε εντελώς και σήμερα, όπως μας είπε, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Στην ομαδική φωτογραφία, ο τερματοφύλακας του Κεραυνού Στροβόλου την περίοδο 1988-89, πρώτος από δεξιά είναι ο προπονητής του Τάκης Αντωνίου, ενώ αριστερά από τον Νεοκλέους είναι ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής φούτσαλ Αθως Στυλιανού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ