aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα εκατομμύρια δεν εγγυώνται τίτλους

Τα εκατομμύρια δεν εγγυώνται τίτλους

Η ποδοσφαιρική σεζόν 2022-23 πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η αλλαγή του ποδοσφαιρικού χάρτη στο κυπριακό ποδόσφαιρο επιβεβαιώθηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο Άρης Λεμεσού πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου πρωταθληματικού τίτλου στην 93χρονη ιστορία του και έγινε η 11η ομάδα που ανέβηκε στο Έβερεστ του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο φτωχός (και αδύναμος) συγγενής μεταμορφώθηκε σε πανίσχυρο «παίκτη» εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Εννοείται πως τα εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησαν οι Λευκορώσοι επενδυτές έπιασαν τόπο, όμως οι οικονομικές καταστάσεις των ομάδων για το 2022 αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα χρήματα στο ποδόσφαιρο δεν φέρνουν (πάντα) την ευτυχία.

Οι πρωταθλητές με έξοδα ποδοσφαιρικής ομάδας €11.072.299 είχαν τον πέμπτο μεγαλύτερο προϋπολογισμό, πίσω από Ομόνοια (€17.553.699), ΑΠΟΕΛ (€15.991.698), Πάφος FC (€15.479.13) και Απόλλωνα (€13.828.579). Οι κυανόλευκοι αύξησαν κατά τέσσερα εκατομμύρια τον προϋπολογισμό τους, σε σχέση με το 2021, όμως δεν κατάφεραν καν να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αύξηση τριών εκατομμυρίων ευρώ είχαν τα έξοδα ποδοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας, όμως η παρτίδα σώθηκε στο… παρά πέντε της σεζόν με την κατάκτηση του κυπέλλου. Συμπερασματικά, ο χορός εκατομμυρίων σε παλιές και νέες δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι ισχυρό «όπλο», όμως επ’ ουδενί δεν εγγυάται την επιτυχία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ