aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣυνέντευξη Μπεν Σιμόν: «Οι Κύπριοι χρειάζονται το DNA του νικητή»

Συνέντευξη Μπεν Σιμόν: «Οι Κύπριοι χρειάζονται το DNA του νικητή»

Έχει σπουδές με μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία και φαίνεται. Είναι πολύ προσεκτικός στις αναφορές του, η προσέγγισή του κάθε άλλο παρά είναι επιφανειακή και ξέρει πολύ καλά πού να εστιάσει. Μια τυχαία συνάντηση σε ξενοδοχείο της Πάφου με έφερε στο ίδιο τραπέζι να κουβεντιάζω με τον Ραν Μπεν Σιμόν.

Τον Ισραηλινό τεχνικό που ήταν αφεντικό στην εθνική μας ομάδα για τρία χρόνια περίπου, ενώ προηγουμένως θήτευσε μια σεζόν στην ΑΕΚ (2012-13). Σε απόσταση αναπνοής δεκάδες άτομα στο λόμπι του ξενοδοχείου παρακολουθούσαν την αναμέτρηση της Αργεντινής με το Μεξικό. Ανάμεσά τους και η αποστολή της Άσντοτ, της ομάδας του Ραν Μπεν Σιμόν που προετοιμαζόταν στην Πάφο. «Θα πούμε αλήθειες» ήταν η πρώτη του ατάκα και μπήκαμε αμέσως στο… ψητό.

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Μπεν Σιμόν

– Όταν είπατε ότι ως Κύπρος πρέπει να βρούμε το DNA του νικητή, αυτό αφορούσε τους ποδοσφαιριστές ή όλους τους Κύπριους;

«Είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω για τον κόσμο της Κύπρου. Αλλά, αν μου ζητήσεις να μην απαντήσω διπλωματικά, θα έλεγα ότι το DNA του νικητή, το χρειάζεται και ο κόσμος και οι διεθνείς. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που ήρθα ότι κάποια νέα παιδιά ήθελαν την ενθάρρυνσή μου, ήθελαν αυτοπεποίθηση για να προχωρήσουν. Όπως ο Μιχάλης Ιωάννου, ο Ιωάννης Κωστή, ο Τζιωνής, ο Χάμπος, ο Κακουλλής. Πρέπει να δημιουργήσεις γύρω απ’ αυτούς τους παίκτες. Δεν είναι μικροί σε ηλικία. Στα 18 του χρόνια, ο Εμπαπέ κέρδισε τρόπαια και το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ