aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣυνέντευξη Μπεν Σιμόν: «Είχαμε δώσει τα χέρια με τον ΑΠΟΕΛ»

Συνέντευξη Μπεν Σιμόν: «Είχαμε δώσει τα χέρια με τον ΑΠΟΕΛ»

Στη μεγάλη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Goal News», ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ και της Εθνικής Κύπρου Ραν Μπεν Σιμόν, αναφέρθηκε και στη φημολογία περί συμφωνίας του με τον ΑΠΟΕΛ.

Επίσης, απάντησε στο γιατί δεν έμεινε στην ΑΕΚ μετά την επιτυχημένη πορεία της σεζόν 2012-13 και το άριστο κλίμα με τη διοίκηση, ενώ στάθηκε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Αϊρόνι Κιριάτ Σμόνα.

– Ήρθατε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ, όταν είχατε μια τεράστια επιτυχία στην πατρίδα σας κατακτώντας το πρωτάθλημα Ισραήλ με μια μικρή ομάδα (σ.σ Αϊρόνι Κιριάτ Σμόνα)
– Μια πολύ μικρή ομάδα, σαν ένα μικρό χωριό στην Κύπρο.

– Πώς τα καταφέρατε;
– Όταν ανέλαβα δεν είχαν παίξει ποτέ στην Α’ κατηγορία. Ανεβήκαμε, τερματίσαμε στην 4η θέση, μετά στη δεύτερη θέση και μετά ενισχυθήκαμε με δύο παίκτες και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η σωστή διαδικασία. Έμεινα πέντε χρόνια στην ομάδα.

– Ποιοι ήταν οι παίκτες που άλλαξαν την ιστορία της ομάδας;
– Ο ένας ήταν ο Νταβίντ Σολάρι, τον αγοράσαμε από την Αλκή. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Πήραμε το πρωτάθλημα με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλες ομάδες είχαν προϋπολογισμό 26 και 28 εκατ. ευρώ!

– Το… μικρό χωριό κατέκτησε το πρωτάθλημα, εσείς είχατε ένα απίστευτο success story, αλλά ήρθατε στην Κύπρο. Δεν ήταν ρίσκο;
– Μένω σε ένα χώρο όταν είμαι σίγουρος ότι έχω τη σωστή πρόκληση. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν κι είναι κάποιος εκεί ψηλά που μας κρίνει. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ είχα ένα αίσθημα εξαιρετικής συνεργασίας με όλους. Φοβερή ενέργεια γύρω μας. Δεν ήταν μόνο ο Κώστας Μιχαηλίδης. Ήταν επίσης, ο Τζόζεφ Φράγκος, ο Άντρος Πελεκάνος, ο Ντίνος και ο Αντρέας Λευκαρίτης…

– Με την ΑΕΚ ολοκληρώσατε τη σεζόν 2012-13 στην 4η θέση.
– Ήταν μια εξαιρετική σεζόν…

– Ποιος σας έφερε στην Κύπρο;
Ο Τζόρντι Κρόιφ, με γνώριζε από το Ισραήλ, ήταν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

– Εφόσον οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές γιατί δεν μείνατε για άλλο έναν χρόνο στην ΑΕΚ;
– Ήταν η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της Κύπρου. Είχα συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και μπορούσα να μείνω, αλλά προτίμησα να επιστρέψω στο Ισραήλ.

– Τότε ήσασταν πολύ κοντά στον ΑΠΟΕΛ;
– Ναι, είχαμε δώσει τα χέρια…

– Και γιατί δεν πήγατε στον ΑΠΟΕΛ;
– Νομίζω ότι δεν ήταν ο σωστός χρόνος για τον ΑΠΟΕΛ. Έτσι αποφάσισαν. Υπήρχαν και πολλά προβλήματα, οικονομικά και άλλα, μέσα στην ομάδα. Είχα μια πολύ καλή πρόταση από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, είπα ευχαριστώ σε όλους στην ΑΕΚ και επέστρεψα.

– Στην ΑΕΚ, από τους ποδοσφαιριστές ποιοι ήταν ισχυρές προσωπικότητες;
Ο Καταλά, ο Μουρίγιο, ο Άλεξ ντα Σίλβα, ο Ολλανδός ο Φαν Ντάικ ήταν σπουδαία προσωπικότητα, επίσης ο Τζέισον Δημητρίου. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Ήταν μια εξαιρετική σεζόν. Ήμασταν κοντά, αλλά κάτι μας έλειπε, θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ