aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Το… τέλειο παιχνίδι

Πάφος FC: Το… τέλειο παιχνίδι

Δύο μήνες μετά την τελευταία νίκης της στο πρωτάθλημα, η Πάφος FC επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα εμφατικά. «Διέλυσε» την ΑΕΚ με 4-0, μειώνοντας στο -3 την απόσταση από τους Λαρνακείς και την 3η θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η παφιακή ομάδα παρατάχθηκε στο «Στέλιος Κυριακίδης» με την πλάτη στον τοίχο και τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στη «μάχη» για μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Κατάφερε όμως να φέρει εις πέρας την αποστολή με εκκωφαντικό τρόπο, κάνοντας το… τέλειο παιχνίδι.

Οι γαλάζιοι ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και αξιοποίησαν σχεδόν στον απόλυτο βαθμό τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Ήταν παράλληλα, συγκεντρωμένοι στην άμυνα, επιτρέποντας στην ΑΕΚ να δημιουργήσει λίγες καλές ευκαιρίες, ενώ διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους μόλις για δεύτερη φορά, στην τελευταία δεκάδα αγώνων.

Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο για την ομάδα του Μίτσελ Σαλγκάδο είναι να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια, προκειμένου να καλυφθεί το «χαμένο» έδαφος που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Η συνέχεια άλλωστε μετά τη διακοπή του Πάσχα είναι ακόμα πιο απαιτητική, με συνεχόμενα ντέρμπι, ενώ μεσολαβεί και η ρεβάνς κυπέλλου με αντίπαλο την Ομόνοια. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να δει τους παίκτες του να διατηρούν το πρόσωπο που έδειξαν κόντρα στην ΑΕΚ. Εφόσον τα καταφέρουν, όλοι στο στρατόπεδο της παφιακής ομάδας παρουσιάζονται σίγουροι πως θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες.

Στους ποδοσφαιριστές θα παραχωρηθεί ρεπό το σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα ξεκινήσουν προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Απόλλωνα, την Παρασκευή (21/4), για την 5η αγωνιστική της β’ φάσης του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ