aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΠάφος FC: Δεν χάνει ή… οπαδός του ΑΠΟΕΛ για 90 λεπτά

Πάφος FC: Δεν χάνει ή… οπαδός του ΑΠΟΕΛ για 90 λεπτά

Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και ταυτόχρονα να «κλειδώσει» μαθηματικά την είσοδο στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Η Πάφος FC έμεινε προχθές βράδυ στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Δόξα και έφυγε από τη Λευκωσία με τον ένα βαθμό στις αποσκευές της.

Αν και έμειναν πίσω στο σκορ (22’), οι παίκτες του Ντάρκο Μίλανιτς έβγαλαν αντίδραση και θα μπορούσαν να είχαν βρει την ισοφάριση πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Τα κατάφεραν τελικά στο 75ο λεπτό, με τον Παλάσιος, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (79’) ο Πάντσεον πέτυχε την ολική ανατροπή. Το γκολ όμως ακυρώθηκε μετά από εξάλεπτο έλεγχο της φάσης από το VAR, προκαλώντας αντιδράσεις. «Κυνήγησαν» στη συνέχεια ξανά το γκολ που θα έφερνε τούμπα το ματς οι Παφίτες, χωρίς όμως επιτυχία.

Το παιχνίδι της Παρασκευής ανήκει πλέον στο παρελθόν. Χάθηκε μόνο η πρώτη από τις δύο ευκαιρίες για εξασφάλιση της ιστορικής συμμετοχής στο πρώτο γκρουπ. Στην Πάφος FC, όμως, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην χαθεί και η δεύτερη. Απέναντι στον Άρη, την ερχόμενη Παρασκευή (25/2) φιλοδοξούν να τελειώσουν τη… δουλειά. Για να τα καταφέρουν χρειάζονται έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αν η Ομόνοια κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ. Σε αντίθετη περίπτωση η παφιακή ομάδα μπορεί να το πετύχει ακόμα και σε περίπτωση ήττας.

Έχουν την μπάλα στα πόδια τους λοιπόν οι Παφίτες. Αυτοί είναι που θα καθορίσουν τη μοίρα τους, ενώ χαρακτηριστικές ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του Μίλανιτς στην ιστοσελίδα της ομάδας: «Είμαστε ζωντανοί, έχουμε πραγματικά πολύ καλές πιθανότητες. Έχουμε αγώνα την άλλη εβδομάδα και όλα είναι στα χέρια μας».

Άκρως ενθαρρυντικό για την ομάδα της Πάφου είναι το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο «Στέλιος Κυριακίδης», εκεί που φέτος ηττήθηκε μόλις μια φορά, σε δέκα συνολικά αγώνες πρωταθλήματος. Δεν πρόκειται να έχει εύκολο έργο η Πάφος FC απέναντι στον Άρη, όταν όμως αγωνίζεται στο «σπίτι» της αλλάζει δυναμική και αποκτά άλλον «αέρα». Αναμένεται επίσης οι φίλοι της ομάδας να δώσουν δυναμικό παρών, μετά από δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια, κάτι που φυσικά θα δώσει μια ακόμα επιπλέον ψυχολογική ώθηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ