aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο παράσημο του Ματ Ντάρμπισαϊαρ

Το παράσημο του Ματ Ντάρμπισαϊαρ

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Όταν ο Ματ Ντέρμπισαϊαρ σκόραρε το μοναδικό γκολ χθες στο ΓΣΠ, χειροκροτήθηκε κι απ’ αυτούς ακόμη τους (λιγοστούς) οπαδούς του Απόλλωνα! Αυτό κι αν είναι παράσημο για τον 32χρονο Άγγλο επιθετικό με τον στρατιωτικό χαιρετισμό. Κάτι τέτοια οδηγούν στην απόλυτη καταξίωση.

Ήταν δεδομένο ότι θα αποθεωθεί από τους φίλους του «τριφυλλιού», αφού στις τάξεις του στη λήξασα σεζόν ήταν κάτι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χθες πήγαν στον γήπεδο για να του συμπαρασταθούν να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ και στη φετινή σεζόν. Και τα κατάφερε, αφήνοντας πίσω του άλλον έναν σπουδαίο σκόρερ, τον Φλοριάν Τολμές της ΑΕΚ.

Το κοντέρ του έγραψε 23 τέρματα σε μια σεζόν που δεν θα έχει κανένα άλλο λόγο να τη φέρνει στη μνήμη του. Κακό ξεκίνημα και σε προσωπικό επίπεδο σε βαθμό που προκαλούσε «προβληματισμό». Ξεχείλισε, προ επταμήνου, κάπου στα μέσα Οκτωβρίου όταν στο 62ο λεπτό του αγώνα με τον Ερμή, ο Άγγλος επιθετικός έφυγε μόνος σε κενή εστία, από πλάγια θέση, είχε όλο τον χρόνο να πλασάρει και να δώσει προβάδισμα στην Ομόνοια. Εντούτοις καθυστέρησε, γλίστρησε, δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα και στο τέλος το εύκολο γκολ έκανε φτερά! Δύο λεπτά αργότερα ο Ερμής σκόραρε πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ του. Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται στο ποδόσφαιρο! Έστω κι αν είσαι ο Ματ Ντέρμπισαϊαρ!

Ο Άγγλος γκολτζής «αναγεννήθηκε» επί Πέτεφ, κι έβαλε γερές βάσεις για την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος για δεύτερη σερί σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι «βοηθήθηκε» κι από την ατυχία του Τολμές, ο οποίος τραυματίστηκε κι έπαιξε οκτώ παιχνίδια λιγότερα. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την εξαιρετική επιτυχία του Ντέρμπισαϊρ, ο οποίος επιβεβαίωσε την εκτελεστική του δεινότητα κι ήταν χωρίς αμφιβολία ο «πολυτιμότερος» των πρασίνων σε μια τραγική σεζόν. Αν έλειπε κι αυτός…

Για την ιστορία ο Ντέρμπισαϊαρ αγωνίστηκε σε 33 αγώνες, σύνολο 2941 λεπτά και πέτυχε 23 τέρματα. Δηλαδή μέσος όρος γκολ κάθε 127 λεπτά. Από την άλλη ο Τολμές έπαιξε σε 25 ματς, 1998 αγωνιστικά λεπτά πετυχαίνοντας 22 τέρματα. Μέσος όρος, ένα γκολ κάθε «καθαρό» 90λεπτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ