aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο καθιέρωσε ο Κάρβερ στην Ομόνοια και αποδίδει!

Το καθιέρωσε ο Κάρβερ στην Ομόνοια και αποδίδει!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δέχθηκε κριτική και αμφισβητήθηκε ο Τζον Κάρβερ για την επιμονή του στο ξεκίνημα της παρουσίας του στον πάγκο της Ομόνοιας να παρουσιάζει την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-2, αφού φάνηκε να μην αποδίδει τα αναμενόμενα.

Μάλιστα, ο Άγγλος τεχνικός, αν και θέλησε να δώσει χρόνο και πίστωση, με την ελπίδα ότι θα αποδώσει αυτά που ο ίδιος προσδοκούσε, στην πορεία μη έχοντας άλλη επιλογή το… γύρισε. Πέρασε στο 4-2-3-1 και σε κάποια παιχνίδια σε 4-3-3. Ακόμη κι έτσι, η Ομόνοια συνέχισε να παρουσιάζει αδυναμίες.

Τελικά ο Κάρβερ, που έδειξε από την αρχή ότι είναι λάτρης του 4-4-2, στην 6η αγωνιστική θέλησε να επαναφέρει το αγαπημένο του σύστημα αλλά σε ρόμβο. Μάλιστα, αυτό το εγχείρημα έγινε σε ματς-ντέρμπι, κόντρα στον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Παρόλο που η Ομόνοια ηττήθηκε, παρουσίασε σημάδια βελτίωσης.

Έκτοτε ο 51χρονος προπονητής καθιέρωσε το συγκεκριμένο σχήμα αλλά και τα πρόσωπα, γεγονός που απέδωσε και αισθάνεται και ο ίδιος δικαιωμένος. Μόλις στο πρόσφατο ματς με τον Άρη προέβη σε μια αλλαγή στη σύνθεσή του, με τον Όρσουλιτς να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας, τον Φλορέσκου να μετακινείται σε ανασταλτικό μέσο και τον Κατελάρη να μένει στον πάγκο.

Η μονιμοποίηση του σχήματος αλλά και των ποδοσφαιριστών που το αποτελούσαν επέτρεψε στην Ομόνοια να αποκτήσει συνοχή, ομοιογένεια και παρουσιάζει συνεχή βελτίωση. Το ευχάριστο για την ομάδα και τον Κάρβερ είναι η άψογη συνεργασία που έχει το επιθετικό δίδυμο Ντέρμπισαϊρ και Σέρινταν. Επίσης, το «τριφύλλι» είναι δημιουργικό αλλά και βελτιωμένο στην αμυντική του συμπεριφορά, μη επιτρέποντας στους αντιπάλους του να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, παρόλο που δεν κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν παθητικό.

Ο Κάρβερ κέρδισε πόντους και ανέβηκε στην εκτίμηση του κόσμου της Ομόνοιας. Αυτό που απομένει να διαφανεί είναι σε πιο βαθμό θα αποδώσει το συγκεκριμένο σύστημα και στα ντέρμπι, εκεί που ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος. Τέτοια ματς βρίσκονται προ των πυλών και θα διαφανεί εάν μπορεί η Ομόνοια να ανταποκριθεί το ίδιο καλά και να πάρει θετικά αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ