aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠαναγιώτου: «Ο Λοΐζου θυμίζει εποχές Μαλέκκου. Ο Φαμπιάνο πιάνει τα άπιαστα»

Παναγιώτου: «Ο Λοΐζου θυμίζει εποχές Μαλέκκου. Ο Φαμπιάνο πιάνει τα άπιαστα»

«Μέλι» έσταξε ο Νίκος Παναγιώτου για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας και ιδίως τον Λοιΐζου Λοΐζου. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν προπονητής του Ονήσιλου Σωτήρας μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» τόνισε ότι πάνε πολλά χρόνια να δει έναν 17χρονο ποδοσφαιριστή να ηγείται μιας μεγάλης ομάδας και παρομοίασε τον νεαρό άσο των πρασίνων με τον Κώστα Μαλέκκο. Όσο για τον κορυφαίο του «τριφυλλιού» ο εκ των κορυφαίων Κύπριων τερματοφυλάκων των τελευταίων δεκαετιών ψήφισε χωρίς δυσκολία τον Φαμπιάνο Ριμπέιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Η διαφορά των τεσσάρων βαθμών της Ομόνοιας από ΑΕΛ και Απόλλωνα είναι διαφορά ασφαλείας; «Είναι μία διαφορά που είναι καλή. Μένουν έξι αγώνες, αλλά δεν μπορούμε να μιλαμε για διαφορά ασφαλείας. Ναι, η Ομόνοια βγάζει νοοτροπία νικητή, βγάζει μια ισορροπημένη ομάδα και ξέρει που πατά. Κάθε αγωνιστική που φεύγει εάν κρατά αυτή τη διαφορά είναι στα συν της».

Εάν καταφέρει να φύγει από τη Λεμεσό κόντρα στον Απόλλωνα με νίκη πόσο αλλάζουν τα δεδομένα; «Η Ομόνοια έχει μια ομάδα που στα ντέρμπι είναι αλάνθαστη. Δεν έχει δεχθεί ήττα από κανέναν. Πέρασε από κακές ημέρες, από την κακή νοοτροπία του μηδενισμού που έχουμε στην Κύπρο. Επίσης, κέρδισε κάποιους Κύπριους οι οποίοι είναι γεννημένοι νικητές. Τώρα, εάν περάσει η επόμενη αγωνιστική και κρατήσει αυτή τη διαφορά των βαθμών θα είναι ένα συν. Όσο πηγαίνει ο χρόνος θα μεγαλώνει η πίεση για τους δύο που την κυνηγάνε και για την ίδια όσο και να είναι βαριά τα πόδια των παικτών είναι άλλη τόση μεγάλη η ευλογία να παίζεις σε μία ομάδα που είναι τόσο κοντά στην κατάκτηση ενός τίτλου».

Η αναφορά σου πάει στους μικρούς της Ομόνοιας, σωστά; «Στον Τζιωνή, στον Λοΐζου, στον Κούσουλο. Έχουν βγάλει μεγάλη σφραγίδα στην πορεία της Ομόνοιας».

Για τον Λοΐζου τι θα έλεγες; «Πάνε πολλά χρόνια να δούμε ένα 17χρονο πιτσιρικά να ηγείται μιας μεγάλης ομάδας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ακαδημία της Ομόνοιας και στον Νεόφυτο Λάρκου. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από το τετράπτυχο διοίκηση, Τεχνικός Διευθυντής, προπονητής, ακαδημίες νομίζω αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

Βλέπεις βελτιωμένους τους Τζιωνή και Κούσουλο σε σχέση με πέρσι και πιστεύεις έχουν τα φόντανα πάρουν μετεγγραφή σε ομάδες του εξωτερικούς «Έχουν κάνει τρομερή διαφορά. Και είναι διαφορά που τους δίνει ελπίδες να κοιτάζουν και πιο ψηλά από το κυπριακό πρωτάθλημα. Υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο, ευκαιρίες δεν δίνονται. Γιατί όχι να μην παίξουν στο εξωτερικό. Έχουν και οι τρεις ιδιαιτερότητες. Ο Τζιωνής είναι πιο ώριμος παίκτης, αλλά ο Λοΐζου σου βάζει γκολ από το πουθενά. Θυμίζει εποχές Μαλέκκου. Έχει ένα στυλ θρασύτητας που εμένα με ενθουσιάζει. Όταν βγαίνεις από τις ακαδημίες αυτών των μεγάλων ομάδων ξέρεις τι σημαίνει ο Σύλλογος».

Ο κορυφαίος της Ομόνοιας ποιος είναι: «Ο Φαμπιάνο πιάνει και αυτά που δεν πιάνονται. Είναι το μεγαλύτερο συν της Ομόνοια. Και οι Λόρια, Βοζίνια είναι top αλλά ο Φαμπιάνο πιάνει και αυτά που δεν πιάνονται, είναι ο κορυφαίος και αποτελεί το όπλο της Ομόνοιας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ