aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το 15λεπτο με τα πιο πολλά κενά… αέρος

Ομόνοια: Το 15λεπτο με τα πιο πολλά κενά… αέρος

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το έχουμε πει και το έχουμε γράψει πολλές φορές, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής Ομόνοιας είναι η αμυντική της λειτουργία. Συνολικά η ομάδα της Λευκωσίας έχει δεχθεί 11 γκολ σε 9 αναμετρήσεις, μια τρανταχτή απόδειξη πως η άμυνά της «πονά» και έχασε σημαντικούς βαθμούς από θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους, που αυτή τη στιγμή της στοιχίζουν και στον βαθμολογικό πίνακα.

Με εξαίρεση το ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση όπου το «τριφύλλι» κράτησε για πρώτη και μοναδική φορά φέτος το μηδέν παθητικό, στα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια ο τερματοφύλακας Κωνσταντίνος Παναγή υποχρεώθηκε να μαζέψει την μπάλα από το πλεκτό του. Παρόλο που τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζεται αισθητή βελτίωση στα μετόπισθεν, αυτή δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τον αντίπαλο από το να σκοράρει και να ελπίζει σε βαθμολογικό κέρδος.

Το «Goal» χώρισε ανά 15λεπτα τα μέχρι στιγμής παιχνίδια της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα (βλέπε σχετικό πίνακα) και εντόπισε πως τα περισσότερα αμυντικά της κενά παρουσιάζονται από το 16ο-30ό λεπτό. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ομάδα του Τζον Κάρβερ έχει δεχθεί και τα περισσότερα γκολ, τα οποία όμως αφορούν παιχνίδια των πρώτων έξι αγωνιστικών, όπου οι παίκτες δεν είχαν ακόμη δέσει μεταξύ τους και υπέπιπταν σε σωρεία λαθών.

Ωστόσο, οι πράσινοι φαίνεται πως εντόπισαν το πρόβλημά τους και φρόντισαν να το διορθώσουν τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, με αποτέλεσμα σε αυτό το χρονικό διάστημα να παρουσιάζονται πλέον πιο «υποψιασμένοι». Στο μοναδικό 15λεπτο που η Ομόνοια δεν έχει δεχθεί κάποιο γκολ είναι στις αρχές του αγώνα, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως οι παίκτες μπαίνουν συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ακολούθως χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και δίνουν το δικαίωμα στον αντίπαλο να ξεθαρρέψει.

Από ένα γκολ έχουν δεχθεί οι πρωτευουσιάνοι σε τρία διαφορετικά 15λεπτα, ενώ πρόβλημα συγκέντρωσης διαπιστώνεται και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, όπου η άμυνα έχει πιαστεί στον ύπνο τρεις φορές, όμως ευτυχώς γι’ αυτήν εκείνα τα γκολ δεν στοίχησαν βαθμούς.

ΤΑ 11 ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΦΕΤΟΣ Η ΟΜΟΝΟΙΑ

ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΚΟΛ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ (ΛΕΠΤΟ)
1’-15’
16’-30’ 5 Ερμής (20’), Δερύνεια (25’), Καρμιώτισσα (19’), Απόλλων (20’, 30’΄)
31’-45’ 1 Δερύνεια (32’)
46’-60’ 3 Άρης (47’), Καρμιώτισσα (55’), Εθνικός (60’)
61’-75’ 1 Νέα Σαλαμίνα (71’)
76’-90 1 Δόξα (76’)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ