aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Θύμησες παλιών καλών εποχών…

Ομόνοια: Θύμησες παλιών καλών εποχών…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μόνη στην κορυφή ως το πιο λαμπρό αστέρι θα κάνει η Ομόνοια. Είναι ένα γεγονός που στο «τριφύλλι» είχαν να ζήσουν από τη σεζόν 2008-09, δηλαδή πριν 11 χρόνια και το οποίο φανερώνει την τρομερή αλλαγή που έχει σημειωθεί στην ομάδα της Λευκωσίας. Και η παρουσία της στο ρετιρέ της βαθμολογίας, τη δικαιολογεί απόλυτα με τις εμφανίσεις της, το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει, τη σοβαρότητα και τη σταθερότητα που τη διακρίνει.

Στενό το σκορ με το οποίο επιβλήθηκε η Ομόνοια της ΑΕΚ (3-2), ωστόσο η εμφάνισή της ήταν χάρμα ιδέσθαι. Τέτοια που την χαίρεται ο κόσμος της, θυμίζοντάς του παλιές καλές εποχές. Οι πράσινοι πήραν το ζητούμενο, που ήταν οι τρεις βαθμοί, συνδύασαν και καλή παρουσία, με την οποία είχαν τις ευκαιρίες για πιο ευρύ σκορ. Δεν τις αξιοποίησαν, η αντίπαλός τους 10λεπτά πριν το τέλος μείωσε το σκορ, ωστόσο και πάλι η ομάδα του Μπεργκ δεν ανησύχησε και πέτυχε τον στόχο της.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το ιστορικό επίτευγμα του Τιάγκο στην δεκάχρονη καριέρα του!

Το «τριφύλλι» με την επιτυχία του αύξησε τη διαφορά από την αντίπαλό τους στους 13 βαθμούς, ενώ άνοιξε την ψαλίδα από την 3η θέση. Στα αξιοσημείωτα η πρώτη παρουσία του Κακουλλή στο αρχικό σχήμα που συνδυάστηκε με γκολ είχε και δοκάρι. Επίσης, για δεύτερο συνεχόμενο ματς οι πράσινοι πέτυχαν τρία γκολ, ενώ δέχθηκαν δύο γκολ για πρώτη φορά μετά το ματς με την Πάφο στις 4 Οκτωβρίου.

Αντιθέτως, η ΑΕΚ έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθειά της για υλοποίηση των στόχων της. Υπέκυψε απέναντι σ’ έναν καλύτερο αντίπαλο, τον οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει. Δέχθηκε τρία γκολ (και λίγα ήταν), φθάνοντας τα 20 παθητικό και διαθέτει τη χειρότερη αμυντική γραμμή της εξάδας, κάτι που «φωνάζει» ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Έπρεπε να κερδίσουμε 5-1. Πήρα σκληρή απόφαση με τον Μίκου»

Με γκολ από τα αποδυτήρια (Γκόμεθ 4’, πέναλτι) άρχισε το ντέρμπι η Ομόνοια. Το γεγονός αυτό της επέτρεψε να ελέγξει το παιχνίδι, παρόλο που η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν φλύαρη και δεν απείλησε μέχρι το 32’ που ισοφάρισε. Στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθειά της ο Ιωάννου έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και με ωραίο τρόπο εκτέλεσε. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, η Ομόνοια απάντησε και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Κακουλλή (36’), μετά από ένα εξαιρετικό συνδυασμό. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Ομόνοια είχε άλλες 1-2 καλές στιγμές και για τρίτο γκολ.

Τελικά το πέτυχε με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο με τον Τιάγκο (51’). Η διαφορά δύο τερμάτων επέτρεψε στους πράσινους να παίξουν με μεγαλύτερη άνεση, εντυπωσιάζοντας με τον τρόπο παιχνιδιού τους, τον οποίο δεν μπορούσε να έχει αντίδοτο η ΑΕΚ. Εντούτοις δεν αξιοποίησαν τις κλασικές ευκαιρίες τους, που ήταν αρκετές με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κακουλλή (73’).

Διαβάστε επίσης: Κακουλλής: «Σίγουρα μπορούμε για πρωτάθλημα, το πρώτο γκολ από τα πολλά»

Δεν έφτανε αυτό η ομάδα του Χαραλάμπους στην πρώτη ευκαιρία της στο δεύτερο ημίχρονο μείωσε με τον Κάσες (80’). Μάλιστα, ο Μπεργκ απέσυρε τον Μίκου στο 85’ ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα στο 70’, σε μια σκληρή απόφαση όπως την χαρακτήρισε μετά το ματς για να περάσει στον αγώνα αμυντικό ποδοσφαιριστή τον Χούμποτσαν. Η Ομόνοια με υπομονή και καλή διαχείριση κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμά της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ