aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα «συν» και οι ανεβασμένοι

Ομόνοια: Τα «συν» και οι ανεβασμένοι

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τα δεδομένα θα μπορούσαν να ήταν εντελώς διαφορετικά αν η Ομόνοια δεν είχε κερδίσει την Ανόρθωση στο προχθεσινό ντέρμπι στο ΓΣΠ. Κι αυτό ήταν κάτι που γνώριζαν οι παίκτες και ο προπονητής, οι οποίοι έδειξαν χαρακτήρα και φρόντισαν να πετύχουν τη σημαντικότερή τους νίκη μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα.

Είναι αλήθεια πως για να φτάσουν οι πράσινοι στη νίκη επί της «Κυρίας» δεν χρειάστηκε να κάνουν και πολλά μέσα στο γήπεδο, αφού ελάχιστα κινδύνεψαν από τον αντίπαλο, όμως εκείνο που έχει σημασία είναι ότι πήραν το αποτέλεσμα που επιζητήσαν. Η επιτυχία, εκτός από τα βαθμολογικά οφέλη, τους δίνει πολύ περισσότερα και τους επιτρέπει να ατενίζουν το μέλλον με περίσσια αισιοδοξία.

Το «Goal» μετρά τα θετικά από τη νίκη σε βάρος της Ανόρθωσης και εστιάζει στους παίκτες που κέρδισε το «τριφύλλι» από το ντέρμπι στο γήπεδο της πρωτεύουσας.

ΗΡΕΜΙΑ: Το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο στην Ομόνοια, όμως η προχθεσινή νίκη θα δώσει την απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα για να μπορέσει να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στο προσεχές διάστημα. Ηρεμία κέρδισε και ο Τζον Κάρβερ, αφού η εις βάρος του κατάσταση έχει (κάπως) ανατραπεί.

ΣΤΟΧΟΥΣ: Η βαθμολογική διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται παρέμεινε ως είχε και αν η Ομόνοια βγάλει ανώδυνα το «βατό» πρόγραμμα των επόμενων τριών αγωνιστικών, ίσως ψαλιδίσει τη διαφορά για να βάλει πιο στερεές βάσεις για υλοποίηση των στόχων της.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ: Η αγωνιστική εικόνα της Ομόνοιας ήταν σαφώς καλύτερη από αυτήν κόντρα στον Απόλλωνα, όμως δεν έφτασε στα επίπεδα που όλοι θέλουν. Βελτίωση πάντως υπήρξε σε όλες τις γραμμές και άπαντες αισιοδοξούν ότι έρχονται καλύτερες μέρες, με τον χρόνο να δουλεύει ήδη υπέρ της ομάδας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ: Η προφύλαξη του Όρσουλιτς και η μη χρησιμοποίηση του Χριστοφή στο αρχικό σχήμα με την Ανόρθωση δεν στοίχισαν στην ομάδα. Αντίθετα της βγήκαν σε καλό αφού οι δύο παίκτες έχουν άλλη μια εβδομάδα για να προετοιμαστούν κατάλληλα για να φτάσουν στο 100% της απόδοσής τους.

cleytonΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΓΚΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ…

Είναι από τους παίκτες που έχουν ανάγκη να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και το όμορφο γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με την Ανόρθωση θα τον βοηθήσει πολύ στον τομέα της ψυχολογίας. Ο Σίλβα Κλέιτον έκανε ίσως το καλύτερό του φετινό παιχνίδι, έσπασε την γκίνια και πιστοποίησε ότι τον τελευταίο καιρό είναι ανεβασμένος. Ο κόσμος της Ομόνοιας αλλά και άπαντες στην ομάδα, περιμένουν όμως ακόμη περισσότερα από τον Βραζιλιάνο άσο. Ξέρουν ότι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ομόνοια και να την οδηγήσει σε επιτυχίες.

«ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ» ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΕΙ

Εκπλήσσει ευχάριστα με την αγωνιστική του παρουσία τις τελευταίες δύο αγωνιστικές ο Γκεόργκε Φλορέσκου, ο οποίος παιχνίδι με παιχνίδι είναι καλύτερος. Ο Ρουμάνος ανασταλτικός μέσος έχει επωμισθεί έναν καινούριο ρόλο, στο κέντρο της άμυνας της ομάδας και μάλιστα δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη θέση. Τουλάχιστον μοιάζει πιο αξιόπιστη επιλογή από τον Μπρούνο Νασιμέντο, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν συνεχίσουμε να τον βλέπουμε ως στόπερ, ακόμη και τώρα που ο Μάριν Όρσουλιτς έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

omonoia-anorthosi-137ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ

Στη δεύτερή του παρουσία στο αρχικό σχήμα, ο Φάνος Κατελάρης τα πήγε αρκετά καλά, έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό με την Ανόρθωση και δείχνει πανέτοιμος να αποτελέσει βασικό στέλεχος της Ομόνοιας. Ο Τζον Κάρβερ πάντως φαίνεται πως τον εμπιστεύεται, του δίνει ευκαιρίες και πλέον είναι στο χέρι του νεαρού δυναμικού ανασταλτικού μέσου να τις αξιοποιήσει και να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού».

omonoia-anorthosi-108

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ