aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα ντέρμπι, το μηδέν και ο... μικρός

Ομόνοια: Τα ντέρμπι, το μηδέν και ο… μικρός

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το ντέρμπι με την ΑΕΛ ήταν το τέταρτο στη σεζόν για την Ομόνοια. Προηγήθηκαν αυτά με τις ΑΕΚ, Απόλλωνα και Ανόρθωση. Η ομάδα του Μπεργκ διατηρεί το αήττητο, αφού μέτρησε δύο νίκες στο ΓΣΠ με το ίδιο σκορ (1-0) επί των ομάδων της Λεμεσού, ενώ είχε και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας με ΑΕΚ (2-2) και Ανόρθωση (0-0).

Πέτυχε τέσσερα γκολ και δέχθηκε μόλις δύο, μάλιστα με πέναλτι. Στα τρία από τα τέσσερα, λοιπόν, διατήρησε το μηδέν παθητικό, το ίδιο έκανε σε άλλα δύο ματς, δηλαδή συνολικά στα πέντε από τα εννέα. Είναι σημαντικό στοιχείο για τους πράσινους, το οποίο φανερώνει και την πρόθεσή τους ιδιαίτερα σε υψηλού βαθμού δυσκολίας παιχνίδια. Η Ομόνοια έχει τον τρόπο σε τέτοια ματς να παίρνει αυτό που θέλει, «χτίζοντας» χαρακτήρα και νοοτροπία. Ναι μεν η παρουσία της δεν ήταν η αναμενόμενη απέναντι στην ΑΕΛ, με τον κόσμο της ομάδας να είναι απαιτητικός, όμως πήρε το τρίποντο και αυτό είναι που μετρά.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Επιλογή προπονητή να παίζει με τη φωτιά; Μάλλον, όμως υπάρχει λόγος

Την ίδια ώρα ο νεαρός Ανδρόνικος Κακουλλής αφήνει υποσχέσεις. Ο Μπεργκ τον εμπιστεύεται και ο μικρός δείχνει ποδοσφαιρικό θράσος, κάτι που αρέσει στον προπονητή του, αλλά και στον κόσμο της Ομόνοιας. Το γεγονός ότι στον πάγκο υπήρχαν έμπειροι ποδοσφαιριστές (Χριστοφή, Έζρα) και ο Μπεργκ επέλεξε και πάλι τον Κακουλλή λέει πολλά για τον νεαρό επιθετικό. Με την κούρσα του στο 84’ ξεσήκωσε τους οπαδούς της Ομόνοιας, γνωρίζοντας την αποθέωση. Τέτοιες στιγμές για τον Κακουλλή αποτελούν εφόδιο για το μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ