aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο Μπεργκ (συνειδητά) επανέλαβε εαυτόν…

Ομόνοια: Ο Μπεργκ (συνειδητά) επανέλαβε εαυτόν…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στα τελευταία τρία παιχνίδια της Ομόνοιας κόντρα σε Απόλλωνα, Πάφος FC και Ανόρθωση παρατηρείται ένα ενδιαφέρον στοιχείο που χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς: Ο προπονητής του «τριφυλλιού» Χένινγκ Μπεργκ επιλέγει να πραγματοποιήσει τις δύο πρώτες από τις τρεις αλλαγές που δικαιούται σε κάθε ματς, την ίδια χρονική στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τα πήγαινε-έλα του Λέσγιακς, οι βοήθειες και τα κενά

Το έκανε για πρώτη φορά με τους «κυανόλευκους» της Λεμεσού ρίχνοντας τους Χούμποτσαν και Κακουλή στο 71ο λεπτό του αγώνα, το έκανε και με τους «γαλάζιους» της Πάφου όταν έβαλε μαζί στο 78ο λεπτό τους Ορτέγα και Χριστοφή, ενώ επανέλαβε εαυτόν και στο ντέρμπι με την «Κυρία», περνώντας τους Τζιωνή και Χούμποτσαν στο 81ο λεπτό.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το πρώτο δείγμα του (άνεργου) Φαμπιάνο

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για σύμπτωση. Είναι συνειδητή απόφαση του Νορβηγού τεχνικού, αν κρίνουμε βάσει και των παικτών που επιλέγει να αντικαταστήσει. Και στις τρεις περιπτώσεις που προαναφέραμε, ο 50χρονος κόουτς προτίμησε να βγάλει μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές στο τελευταίο 20λεπτο των αγώνων της ομάδας, χρονικό σημείο από το οποίο εντοπίζονται σημάδια κόπωσης.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Η σφιγμένη γροθιά του Μπεργκ στη λήξη έχει εξήγηση 

Προσπάθεια του Χένινγκ Μπεργκ είναι να δώσει… νέα «πνευμόνια» στην ομάδα του, τόσο αμυντικά για ν’ αντιμετωπίσει την πίεση που δέχεται όσο και επιθετικά για να μην περιορίζεται στο δικό της μισό γήπεδο , όπως συνέβη και στα τρία τελευταία ματς. Εκ του αποτελέσματος, του βγήκαν οι αλλαγές με τον Απόλλωνα και η Ομόνοια κράτησε τη νίκη (1-0), με την Πάφος FC οι βοήθειες από τον πάγκο δεν ήρθαν και η ήττα δεν αποφεύχθηκε (1-2), ενώ με την Ανόρθωση δόθηκε περισσότερο βάρος μεσοαμυντικά με ξεκάθαρο προσανατολισμό να παραμείνει ανέπαφη η εστία, όπως κι έγινε (0-0).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ